logo-print

Αριθμός εμφανίσεων υποψηφίων Ευρωβουλευτών σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διευκρινίζει τους κανόνες για την εμφάνιση υποψηφίων και αρχηγών πολιτικών κομμάτων

09/05/2024

10/05/2024

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερώτηση 1: (ΑΠ ΕΣΡ 2733/8-5-2024)

Πόσες εμφανίσεις μπορεί να έχει κάθε υποψήφιος ευρωβουλευτής;

Υπάρχει διαφοροποίηση όταν ο υποψήφιος είναι ο επικεφαλής του κόμματος;

Απάντηση 1:

Α. Οι εμφανίσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε πάσης φύσεως εκπομπές που μεταδίδονται από την ΕΡΤ Α.Ε. και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, παρόχους κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιτρέπονται, ως εξής:

α) Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ Α.Ε. επιτρέπεται η εμφάνιση υποψηφίου δύο (2) φορές.

β) Σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό τοπικής εμβέλειας ή σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση υποψηφίου μέχρι τρείς (3) φορές.

Β. Από τους περιορισμούς της παραγράφου Α εξαιρούνται οι Πρόεδροι ή οι Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, οι συνδυασμοί των οποίων ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναλογούν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι είναι ή όχι υποψήφιοι, οι οποίοι μπορούν να εμφανίζονται απεριόριστα σε κάθε είδους εκπομπές.

Πηγή: esr.gr

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send