Αλέξανδρος Νούσιας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος Νούσιας είναι Νομικός Σύμβουλος, Ειδικός Επιστήμονας Πνευματικής Ιδιοκτησίας,  Προστασίας&Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων και εργάζεται ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων για οργανισμούς καθώς και σε ευρωπαϊκά έργα Horizon2020.

​Παρέχει ανεξάρτητες νομικές υπηρεσίες και έχει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Προστασίας & Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων, Ανοιχτών Δεδομένων, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικού τομέα μελετώντας αντίστοιχα επιχειρηματικά μοντέλα.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Νομικός Υπεύθυνος των Creative Commons  Ελλάδος και του Open Data Institute – Κόμβος Αθηνών. Παράλληλα έχει πολλές εισηγήσεις σε διάφορα διεθνή συνέδρια και fora ανά τον κόσμο. Από το έτος 2008 εργάζεται ανεξάρτητα και παρέχει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς πλήρεις νομικές υπηρεσίες .

Ο Αλέξανδρος Νούσιας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πνευματική Ιδιοκτησία από το Πανεπιστήμιο του Manchester και πτυχίου Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομική Σχολή Θράκης

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Manchester - Manchester University |
LL.M Intellectual Property