Αθανάσιος Παναγιώτου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αθηνών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1988 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή. Κατάγομαι από τη Φθιώτιδα (εκ πατρός) και από Μάνη και Μεσσηνία (εκ μητρός).

Το 2006 αποφοίτησα με «Άριστα» (Valedictorian) από το Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce College-The American of Greece). Το 2011 αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών με βαθμό «Λίαν Καλώς». Το 2011-12 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στον Στρατό Ξηράς. Το 2012-13 πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιατρικό Δίκαιο (LL.M. in Medical Law) στο Queen Mary University of London, απ’ όπου αποφοίτησα με βαθμό «Λίαν Καλώς» (High Merit). Είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο αντικείμενο της αστικής ιατρικής ευθύνης.  Επιπλέον, έχω λάβει υποτροφία Αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είμαι Δικηγόρος Παρά Πρωτοδίκαις από το 2014 και ειδικεύομαι σε ζητήματα ιατρικού δικαίου και δικαίου της υγείας.

Διδάσκω «Business Law» στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Deree (The American College of Greece-Deree).

Παράλληλα, παραδίδω σεμινάρια σε ιατρικές εταιρείες για ζητήματα ιατρικού δικαίου, δεοντολογίας και βιοηθικής και έχω πραγματοποιήσει σχετικές εισηγήσεις σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχω δημοσιεύσει άρθρα για σύγχρονα ζητήματα ιατρικής ευθύνης σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαίου της Υγείας (European Association of Health Law)

 

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομική Σχολή Αθηνών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

London - Queen Mary University of London |
Master of Laws (LLM) in Medical Law
send