Δέσποινα Στυλ. Βεζακίδου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησα από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισα τις σπουδές μου αποκτώντας τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στον κλάδο του Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου με βαθμό "Άριστα". 

 Έχω εργαστεί πάνω από 10ετία στην Αθήνα ως In-House Legal Counsel τηλεπικοινωνιακών ομίλων (Forthnet, Ηellas Online, Vodafone), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την προστασία προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια των Πληροφοριών και το απόρρητο των η-επικοινωνιών.

Διαθέτω επαγγελματική πιστοποίηση από την TUV Austria ως «Data Protection Officer [DPO] Executive», σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

 Επιπλέον έχω μετεκπαιδευθεί στην εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, στο ICT Management και στις Διαπραγματεύσεις από το Athens Information Technology.

Διδάσκω από το 2017 Δίκαιο Πληροφορικής και Δίκαιο του Internet στο Μεταπτυχιακό Τμήμα «MSc in Information Security and Computer Forensics», School of Architecture, Computing, and Engineering του Metropolitan College και East London University, με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο ψηφιακό περιβάλλον και την ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων.Ήδη από το 2017, είμαι Εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων με αντικείμενο το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και το Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα οποία απευθύνονται σε Νομικούς, Πληροφορικούς και στελέχη επιχειρήσεων.

Δημοσιεύω τακτικά επιστημονικά άρθρα σε νομικά περιοδικά και τον τύπο και συμμετέχω ως προσκεκλημένη Εισηγήτρια σε ενημερωτικές εκδηλώσεις επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, Δικηγορικών Συλλόγων, Επιμελητηρίων (λ.χ. 5th Risk & Business Continuity Forum στη θεματική «GDPR Ευκαιρία για την Ανθεκτικότητα των Επιχειρήσεων», Αθήνα, Mάϊος 2019, Ξενοδ. Caravel (https://www.resiliencedays.gr/5th-risk-bcm-forum/), κ.ά.

Ως επιστημονική συνεργάτης της Ομάδας Information Law του Tμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επικεντρώνω τα ερευνητικά ενδιαφέροντά μου στα νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις σύγχρονες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Κυβερνοασφάλεια, την Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο ψηφιακό περιβάλλον (βλ. http://www.itlaw.uom.gr/Vezakidou.html).

 

 

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης |
EMΠΟΡΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send