logo-print

Άρθρο 33 - Νόμος 3848/2010

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

Άρθρο 33

Εκσυγχρονισμός συστήματος διανομής συγγραμμάτων

1. Το άρθρο 15 του ν. 3549/2007 (ΦΕΚ 69 Α'), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 19 του ν. 3748/2009 (ΦΕΚ 29 Α'), τροποποιείται ως ακολούθως:

α) Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δωρεάν προμήθειας και επιλογής από τους φοιτητές ή σπουδαστές αριθμού συγγραμμάτων ίσου με τον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου από τον κατάλογο διδακτικών συγγραμμάτων της προηγούμενης παραγράφου. Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης ισχύουν οι

διατάξεις του π.δ. 226/2007 (ΦΕΚ 256 Α').»

β) Η παράγραφος 3 αντικαθίσταται ως εξής: «3. Η κοστολόγηση των συγγραμμάτων των Α.Ε.Ι. γίνεται από επιτροπή και η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου από ειδικό όργανο, σύμφωνα με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω υπουργικής απόφασης ισχύουν οι έως την έναρξη ισχύος του παρόντος εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις.» γ) Η παράγραφος 5 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Για κάθε διανεμόμενο σύγγραμμα παραχωρείται από το κράτος στη βιβλιοθήκη του οικείου Α.Ε.Ι. αριθμός συγγραμμάτων ανάλογα με τις ανάγκες της βιβλιοθήκης. Με απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία υπολογίζεται ο αριθμός, η διαδικασία παραχώρησης των ανωτέρω διδακτικών συγγραμμάτων και κάθε σχετική λεπτομέρεια.»

2. Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 η εκκαθάριση και πληρωμή της δαπάνης για τα διδακτικά συγγράμματα που διανέμονται δωρεάν στους φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της χώρας γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε βάρος των πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού που εγγράφονται ετησίως σε αντίστοιχους ειδικούς κωδικούς για το σκοπό αυτόν.

3. Οι διατάξεις της παραγράφου 26 του άρθρου 14 του ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α'), καθώς και κάθε διάταξη που είναι αντίθετη ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα του παρόντος άρθρου καταργείται.

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send