logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3804/2009

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

ΑΡΘΡΟ 2 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ

1. Το παρόν Πρωτόκολλο αναγνωρίζει ένα πρόσθετο διακριτικό έμβλημα πλέον των διακριτικών εμβλημάτων των Συμβάσεων της Γενεύης και για τους ίδιους σκοπούς με αυτά. Τα διακριτικά εμβλήματα απολαμβάνουν ίσου καθεστώτος.

2. Το πρόσθετο αυτό διακριτικό έμβλημα, αποτελούμενο από ερυθρό πλαίσιο σε σχήμα τετραγώνου στηριζόμενου επί μιας κορυφής του σε λευκή επιφάνεια, συμφωνεί με την απεικόνιση στο Παράρτημα του παρόντος Πρωτοκόλλου. Το διακριτικό αυτό έμβλημα αναφέρεται στο παρόν Πρωτόκολλο ως «έμβλημα του Τρίτου Πρωτοκόλλου».

3. Οι προϋποθέσεις χρήσης και σεβασμού του εμβλήματος του Τρίτου Πρωτοκόλλου είναι πανομοιότυπες με αυτές των διακριτικών εμβλημάτων που καθιερώθηκαν από τις Συμβάσεις της Γενεύης και, όπου εφαρμόζονται, από τα Πρόσθετα Πρωτόκολλα του 1977.

4. Οι υγειονομικές υπηρεσίες και το θρησκευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Υψηλών Συμβαλλομένων Μερών μπορούν, μη θιγομένων των υφισταμένων εμβλημάτων τους, να χρησιμοποιούν προσωρινά οποιοδήποτε διακριτικό έμβλημα που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, όπου αυτό μπορεί να ενισχύσει την προστασία.

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send