logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3780/2009

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η καταχρηστική άσκηση εμπράγματου δικαιώματος υπό το πρίσμα της αντιφατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, 2024

Άρθρο 18

1. Το κράτος δικαιοδοσίας εγκρίνει ατελώς την εγκατάσταση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων τηλεπικοινωνίας που είναι απαραίτητες για την προκεχωρη-μένη συνοριακή υπηρεσία και το συνοριακό έλεγχο που διενεργείται σε μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μέσων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη σύνδεσή τους με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις του γειτονικού κράτους. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών θεωρείται εσωτερική επικοινωνία του γειτονικού κράτους.

2. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1, δεν θίγονται οι κανονισμοί των Συμβαλλομένων Μερών σχετικά με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων τηλεπικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας δεδομένων.

3. Οι αρμόδιες αρχές των Συμβαλλομένων Μερών θα αποφασίζουν σε αμοιβαία βάση για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με την παράγραφο 1.

Κεφάλαιο IV Υπηρεσιακοί Χώροι και Χώροι Διαμονής

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ