Άρθρο 16
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΡΔΙΠ) και Εργαστηριακοί Συνεργάτες Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ
1. Στα Τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ και στις ειδικότητες «Ειδικός Οινογνωσίας - Γευσιγνωσίας», «Γευ-σιγνωσία Τροφίμων» και «Οργανοληπτικός Έλεγχος» προσλαμβάνεται Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΡΔΙΠ), τα μέλη του οποίου επιτελούν εφαρμοσμένο εργαστηριακό διδακτικό έργο, που συνίσταται στη διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων στο πεδίο εφαρμογής του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος.
2. Οι θέσεις ΕΡΔΙΠ κλιμακώνονται στις βαθμίδες Α', Β' και Γ' με κατώτερη βαθμίδα τη Γ', ανάλογα με τα προσόντα, που καθορίζονται ως ακολούθως:
α) Βαθμίδα Γ'
αα) Οκταετής, στο αντικείμενο της θέσης, επαγγελματική δραστηριότητα. ββ) Διετής τουλάχιστον διδακτική εμπειρία. β) Βαθμίδα Β'
αα) Δεκαετής, στο αντικείμενο της θέσης, επαγγελματική δραστηριότητα. ββ) Τετραετής τουλάχιστον διδακτική εμπειρία. γ) Βαθμίδα Α'
αα) Δωδεκαετής, στο αντικείμενο της θέσης, επαγγελματική δραστηριότητα.
ββ) Επταετής τουλάχιστον διδακτική εμπειρία.
γγ) Δημοσιεύματα περιεχομένου συναφούς με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης.
3. Εκτός των άλλων προσόντων, για την εκλογή συνεκτιμώνται τίτλοι ή πιστοποιητικά σπουδών, εφόσον σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των περιπτώσεων δ' και ε' της παραγράφου 31 του άρθρου 3 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152 Α') και των άρθρων 2, 3 και 4 του π.δ. 35/2003 (ΦΕΚ 36 Α').
4. Για την κάλυψη διδακτικών ή άλλων αναγκών των ΤΕΙ στις ειδικότητες της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού μπορεί να προσλαμβάνεται σε θέση Εργαστηριακού Συνεργάτη προσωπικό που έχει τα προσόντα μελών ΕΡΔΙΠ Β' και Γ' βαθμίδας. Οι διατάξεις των παραγράφων
1, 2, 4, 5, 6 και 9 του άρθρου 19 του ν. 1404/1983, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, εφαρμόζονται αναλόγως και για το προσωπικό της κατηγορίας αυτής και ειδικότερα η μεν παράγραφος 1 για όσους διαθέτουν τα προσόντα των τακτικών μελών ΕΡΔΙΠ Β' και Γ' βαθμίδας,
η δε παράγραφος 2 για όσους έχουν τουλάχιστον ένα από τα προσόντα αυτά ή τριετή τουλάχιστον επαγγελματική δραστηριότητα.