logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3038/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/08/2002

Υπό κωδικοποίηση
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

1. Στις αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών ελέγχου διαχείρισης διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να εκτελεί διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα παροχής ελεγκτικής τεχνογνωσίας σε ελεγκτικούς θεσμούς αντίστοιχους προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανεξαρτήτως αν η διαχείριση των προγραμμάτων ανατίθεται στο ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο ή σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή οργανισμό. Μπορεί επίσης να συμμετέχει σε ενώσεις (οργανώσεις-οργανι-σμούς) θεσμών αντίστοιχων προς αυτό.

2. Για την άσκηση της αρμοδιότητας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται:

α) πρόταση του διεθνούς οργανισμού ο οποίος υποβάλλεται σε έλεγχο ή β) σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό του οργανισμού.

3. Για την ανάληψη της άσκησης της δραστηριότητας που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 απαιτείται:

α) πρόταση του ελεγκτικού θεσμού, ο οποίος επιθυμεί την παροχή σε αυτόν ελεγκτικής τεχνογνωσίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή

β) πρόταση της δημόσιας υπηρεσίας ή του οργανισμού που αναλαμβάνει τη διαχείριση του προγράμματος.

4. Για την ανάληψη της άσκησης των έργων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 εκδίδεται πράξη του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία προσδιορίζεται κάθε φορά το ειδικότερο αντικείμενο του έργου και οι δικαστικοί λειτουργοί ή υπάλληλοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα για την άσκησή του. Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα της παραγράφου 1, καθώς και όσοι μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού έχουν απασχοληθεί σε τέτοια προγράμματα, λαμβάνουν αποζημιώσεις ή αμοιβές, εφόσον τα προγράμματα αυτά περιέχουν σχετικές προβλέψεις.

5. Εάν δεν ορίζεται άλλως στα σχετικά προγράμματα, αποζημιώσεις ή αμοιβές που καταβάλλονται από διεθνείς οργανισμούς ή τρίτες χώρες προς την Ελλάδα για την άσκηση των έργων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που προβλέπονται στο πρώτο και στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1, κατατίθενται σε έντοκο λογαριασμό και περιέρχονται σε κοινό ταμείο που τηρείται από τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή τον οριζόμενο από αυτόν δικαστικό λειτουργό ή υπάλληλο. Ποσοστό 60% από τις αποζημιώσεις ή τις αμοιβές αυτές αποδίδεται, ως ειδική αποζημίωση, στους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους που αναλαμβάνουν και εκτελούν τα σχετικά καθήκοντα. Εάν στα εκτελούμενα προγράμματα προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων ή αμοιβών στους ίδιους τους απασχολούμενους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, αυτοί οφείλουν να καταθέσουν το 40% των εν λόγω αμοιβών ή αποζημιώσεων στον πιο πάνω έντοκο λογαριασμό. Από το λογαριασμό αυτόν μπορεί, με πράξη του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να πληρώνονται δαπάνες διεθνών σχέσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή άλλες έκτακτες δαπάνες αυτού. Το λογαριασμό διαχειρίζεται υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ορίζεται από τον Πρόεδρο αυτού.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ