logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3036/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Άρθρο 1

Οι παράγραφοι 1, 2, 3, 4, 5, 6 και το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του ν. 1763/1988 (ΦΕΚ 57 Α'), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 του ν. 2510/1997 (ΦΕΚ 136 Α') και οι παράγραφοι 3 και 5 από το άρθρο 18 παρ.1 και 2 του ν. 2936/2001 (ΦΕΚ 166 Α'), αντικαθίστανται ως εξής:

"1. Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) των στρατευσίμων, οι οποίοι κατά την ημερομηνία κατάταξης της κλάσης ή κατηγορίας τους είναι:

α. Μαθητές Λυκείων ή Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

β. Σπουδαστές Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Εσπερινών Λυκείων.

γ. Εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή.

δ. Εγγεγραμμένοι για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

ε. Διορισμένοι ή εγγεγραμμένοι για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας σε αρμόδιο κατά νόμο νοσηλευτικό ίδρυμα.

στ. Κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό.

2. Η αναβολή κατάταξης των στρατευσίμων της προηγούμενης παραγράφου διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που συμπληρώνουν το παρακάτω όριο ηλικίας, ως εξής:

α. Της περίπτωσης α' το εικοστό πρώτο.

β. Της περίπτωσης β' το εικοστό τέταρτο.

γ. Της περίπτωσης γ' το εικοστό πέμπτο για φοίτηση σε

ανώτερη σχολή και το εικοστό όγδοο για φοίτηση σε ανώτατη σχολή.

δ. Της περίπτωσης δ' το εικοστό ένατο για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης και το τριακοστό πρώτο για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

ε. Της περίπτωσης ε' το τριακοστό τρίτο.

στ. Της περίπτωσης στ' όπως καθορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου αυτού.

3. Η αναβολή κατάταξης λόγω σπουδών χορηγείται για φοίτηση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εσωτερικού ή του εξωτερικού, που είναι κρατικό ή αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου κράτους, έχει ενταχθεί στο επίσημο εκπαιδευτικό του σύστημα και χρησιμοποιεί διεθνώς γνωστή γλώσσα.

4. Η αναβολή χορηγείται εφόσον η εναπομένουσα διάρκεια σπουδών στη σχολή για την οποία ζητείται η χορήγη-σή της προς απόκτηση του απολυτηρίου, διπλώματος, πτυχίου ή ιατρικής ειδικότητας δεν υπερβαίνει το όριο ηλικίας που καθορίζεται κατά περίπτωση στην παράγραφο 2.

5. Η αναβολή κατάταξης λόγω σπουδών διακόπτεται πριν τη λήξη της χρονικής της διάρκειας με αίτηση του δικαιούχου.

6. Η αναβολή που χορηγήθηκε σε στρατεύσιμο της παραγράφου 1, σε περίπτωση που διακοπεί ή λήξει η χρονική της διάρκεια, επιτρέπεται να παραμείνει ισχυρή ή να μειωθεί ή να παραταθεί, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους, εφόσον ο στρατεύσιμος μετεγγραφεί ή εγγραφεί από την αρχή για φοίτηση σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα της ίδιας παραγράφου μέχρι την ημερομηνία που προσδιορίζεται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας της ως άνω διακοπής ή λήξης.

7. Η διάρκεια της αναβολής κατάταξης των στρατευσίμων που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το τριακοστό τρίτο έτος της ηλικίας τους."

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ