logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3036/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 5

1. Εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι όσοι από τους αναφερόμενους στο άρθρο 1 του ν. 2510/1997 (ΦΕΚ 136 Α'), όπως ισχύει, διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εφόσον έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ομοίως εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι όσοι κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού έχουν λόγους απαλλαγής από τη στράτευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1763/1988 (ΦΕΚ 57 Α'), όπως ισχύει.

2. Όσοι ανήκουν στην κλάση 1988 και σε νεότερες κλάσεις και διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εφόσον έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις έως 30 Νοεμβρίου 2003.

3. Όσοι από τους αναφερόμενους στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 2510/1997 (ΦΕΚ 136 Α'), όπως ισχύει, βρίσκονται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου αυτού, εφόσον καταταγούν εμπρόθεσμα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη λήξη ή διακοπή της νόμιμης παραμονής τους έξω απ' αυτές.

4. Το αξιόποινο της ανυποταξίας των υπαγομένων στις παραπάνω παραγράφους εξαλείφεται με παραγραφή και

αίρονται όλες οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του Εισαγγελέα του αρμόδιου Στρατιωτικού Δικαστηρίου.

5. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καθορίζονται ο τρόπος και η διαδικασία κατάταξης και στρατολογικής τακτοποίησης όσων αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους, καθώς και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή της.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
send