logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3036/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Άρθρο 13

1. Στους ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που πήγαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή ως πληρώματα πολεμικών πλοίων και στη συνέχεια αποστρατεύτηκαν για οποιονδήποτε λόγο, εκτός της περίπτωσης δυσμενούς κρίσης, απονέμεται, μετά από αίτησή τους, χωρίς κρίση ο εν αποστρατεία βαθμός του συνταξιοδοτικού τους βαθμού. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία εξήντα (60) ημερών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.

2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 4 του ν.δ. 2579/1953 (ΦΕΚ 251 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

"2. Ο μαθητής μπορεί να υποβάλει παραίτηση από τη Σχολή σε οποιοδήποτε στάδιο της φοίτησής του πριν από την ονομασία του σε υπαξιωματικό."

3. Οι διατάξεις του άρθρου 37 του ν. 2109/1992 (ΦΕΚ 205 Α') εφαρμόζονται και για τους υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εφέδρους κατ' απονομή αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις Ελληνικές Πρεσβείες και λοιπές θέσεις στο εξωτερικό.

5. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από πρόταση των αρμόδιων Γενικών Επιτελείων, επιτρέπεται η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων από Γενικό Επιτελείο σε Γενικό Επιτελείο, καθώς και η ανακατανομή εντός του αυτού Γενικού Επιτελείου θέσεων ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, με βάση τις λειτουργικές ανάγκες των Επιτελείων.

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ