logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3036/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση

Άρθρο 18

1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του ν. 1763/1988 (ΦΕΚ 57 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

"Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι δυνατή, ανάλογα με τη διάρκεια της στρατεύσιμης υποχρέωσης, η μείωση των ημερών διάρκειας, η συγχώνευση ή κατάργηση κάποιας κατηγορίας αδειών, που προβλέπονται από την προηγούμενη παράγραφο ή οποιαδήποτε άλλη διάταξη, ο καθορισμός της συνολικής διάρκειας αυτών, καθώς και η χορήγηση τιμητικής άδειας, πέραν του προβλεπόμενου, από την παράγραφο 1γ' του άρθρου αυτού, ορίου, σε αθλητές Εθνικών-Ολυμπιακών Ομάδων ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Η αναρρωτική άδεια, που χορηγείται μετά από νοσηλεία για πάθηση ή βλάβη, που προήλθε από την εκτέλεση της υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής, καθώς και η τιμητική, δεν υπολογίζονται στα όρια της συνολικής διάρκειας, που καθορίζει η παραπάνω απόφαση."

2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται κάθε δυνατή διευκόλυνση για όσους υπηρετούν και συμμετέχουν ως αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

3. Μπορεί να επιτρέπεται ονομαστικά η είσοδος και η παραμονή στην Ελλάδα, χωρίς έλεγχο της στρατολογικής κατάστασης, ανυπότακτων του εξωτερικού, για όλο το χρονικό διάστημα προετοιμασίας και συμμετοχής τους ως αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όχι όμως πέραν της επίσημης ημερομηνίας λήξης των Αγώνων. Η διαδικασία, οι λοιπές προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και οι λεπτομέρειες για την υπαγωγή στις διατάξεις της παραγράφου αυτής, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η ποινική δίωξή των, κατά τα ανωτέρω, απαλλασσομένων και διατελούντων σε ανυποταξία αναστέλλεται για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η απαλλαγή αυτή.

4. Στο άρθρο 7 του ν. 1763/1988 (ΦΕΚ 57 Α'), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 2510/1997 (ΦΕΚ 136 Α') και με την παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 2913/ 2001 (ΦΕΚ 102 Α'), προστίθεται παράγραφος 26 ως εξής:

"26. Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι 31.12.2004 των στρατευσίμων που η, για οποιονδήποτε λόγο, νόμιμη παραμονή τους έξω από αυτές λήγει την 31.12.2003 και συμμετέχουν αποδεδειγμένα ως αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους 2004."

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ