logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 3036/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

Άρθρο 23

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 42 του ν. 2304/1995 (ΦΕΚ 83 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

"3. Η επιλογή του Προέδρου του Εισαγγελέα και των Αντιπροέδρων του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου γίνεται με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., το οποίο ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, επιλέγει τους μεν Πρόεδρο και Εισαγγελέα μεταξύ των Αναθεωρητών Β', τους δε Αντιπροέδρους μεταξύ των Αναθεωρητών Γ', που έχουν τα νόμιμα προσόντα. Οι αναθεωρητές Β', που επιλέγονται για τη θέση του Προέδρου ή του Εισαγγελέα και οι Αναθεωρητές Γ', που επιλέγονται σε θέση Αντιπροέδρου, προάγονται με προεδρικό διάταγμα σε Αναθεωρη-τές Α' και Β' αντίστοιχα."

2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του ν. 2304/1995 (ΦΕΚ 83 Α' ) αντικαθίσταται ως εξής:

"Ο πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου προεδρεύει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνεται από τον Εισαγγελέα του αυτού Δικαστηρίου, σε περίπτωση δε απουσίας και κωλύματος και του Εισαγγελέα αυτός αναπληρώνεται από το νεότερο Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ή σε περίπτωση κωλύματος και του τελευταίου από τον αμέσως αρχαιότερο μη κωλυόμενο αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου."

3. Το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του ν. 2304/1995 (ΦΕΚ 83 Α'), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 12 α' του άρθρου 5 του ν. 2408/1996 (ΦΕΚ 104 Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

"Κατ' εξαίρεση ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου αποχωρούν πριν από τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας, εφόσον συμπληρώσουν τέσσερα (4) έτη στις θέσεις αυτές."

4. Το άρθρο 188 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, που κυρώθηκε με το ν. 2287/1995 (ΦΕΚ 20 Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

"Άρθρο 188 Συγκρότηση

1. Στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο τοποθετούνται ένας Αναθεωρητής Α' ως Πρόεδρος, τρεις Αναθεωρητές Β' ως Αντιπρόεδροι και τουλάχιστον έξι Αναθεωρητές Γ' ως μέλη.

2. Στην Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου τοποθετούνται ένας Αναθεωρητής Α' ως Εισαγγελέας και ένας ή περισσότεροι Αναθεωρητές Γ' ως Αντεισαγγελείς."

5. Οι οργανικές θέσεις των Αναθεωρητών Α'και Γ αυξάνονται κατά μία.

6. Αυτός που κατέχει τη θέση του Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προάγεται, με προεδρικό διάταγμα, εντός μηνός από την έναρξη ισχύος του στο βαθμό του Αναθεω-ρητή Α', υπαγόμενος, από της επιλογής του ως Εισαγγελέα, στη ρύθμιση της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου. Εντός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου επιλέγεται και ο Γ' Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
send