logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 3034/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Άρθρο 11

1. Τα αδικήματα που ορίζονται στο άρθρο 2 θεωρούνται ότι περιλαμβάνονται στα αδικήματα για τα οποία χωρεί έκδοση σε κάθε συνθήκη περί έκδοσης που ίσχυε μεταξύ οποιωνδήποτε Συμβαλλόμενων Κρατών πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας Σύμβασης. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμπεριλάβουν αυτά τα αδικήματα ως αδικήματα για τα οποία χωρεί έκδοση σε κάθε συνθήκη περί έκδοσης που θα συνάπτουν στο εξής μεταξύ τους.

2. Όταν ένα Συμβαλλόμενο Κράτος το οποίο θέτει ως προϋπόθεση της έκδοσης την ύπαρξη σχετικής συνθήκης λαμβάνει αίτημα έκδοσης από άλλο Συμβαλλόμενο Κράτος με το οποίο δεν έχει συνάψει συνθήκη περί έκδοσης, το Κράτος προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση μπορεί, κατ' επιλογήν του, να θεωρήσει την παρούσα Σύμβαση ως νομική βάση έκδοσης για τα αδικήματα που ορίζονται στο άρθρο 2. Η έκδοση υπόκειται κατά τα λοιπά στις προϋποθέσεις που ορίζονται από τη νομοθεσία του Κράτους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση.

3. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη τα οποία δε θέτουν ως προϋπόθεση της έκδοσης την ύπαρξη σχετικής συνθήκης

αναγνωρίζουν τα αδικήματα που ορίζονται στο άρθρο 2 ως αδικήματα για τα οποία χωρεί έκδοση μεταξύ τους, με την επιφύλαξη των προϋποθέσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία του Κράτους προς το οποίο απευθύνεται η αίτηση.

4. Αν είναι απαραίτητο, τα αδικήματα που ορίζονται στο άρθρο 2 αντιμετωπίζονται, για τους σκοπούς της έκδοσης μεταξύ των Συμβαλλόμενων Κρατών, σαν να είχαν διαπραχθεί όχι μόνο στον τόπο όπου συνέβησαν, αλλά και στο έδαφος των Κρατών τα οποία έχουν θεμελιώσει δικαιοδοσία σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 και 2.

5. Οι διατάξεις όλων των συνθηκών και ρυθμίσεων περί έκδοσης που ισχύουν μεταξύ των Συμβαλλόμενων Κρατών, όσον αφορά τα αδικήματα που ορίζονται στο άρθρο 2, θεωρείται ότι τροποποιούνται μεταξύ των Συμβαλλόμενων Κρατών στο βαθμό που είναι ασυμβίβαστες με την παρούσα Σύμβαση.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
send