logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3054/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Μη κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 13

Διαχείριση Κρίσεων Εφοδιασμού σε Υγρά Καύσιμα

1. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνιστάται Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων με τις εξής αρμοδιότητες:

α. Καταρτίζει και εισηγείται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση κρίσεων εφοδιασμού υγρών καυσίμων που προκύπτουν από αισθητή μείωση ή αναμενόμενη μείωση των προμηθειών της χώρας σε αργό πετρέλαιο και Προϊόντα.

β. Εισηγείται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης θέματα σχετικά με τον Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας και την εφαρμογή του.

γ. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας σε θέματα κατανομής αργού Πετρελαίου και Προϊόντων για τη συντονισμένη αντιμετώπιση κρίσεων.

δ. Ελέγχει τους κατόχους αδειών ώστε να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης και εισηγείται σχετικά στον Υπουργό Ανάπτυξης.

ε. Πιστοποιεί τις αποθήκες τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας.

2. Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και αποτελείται από:

α. Το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως Πρόεδρο. β. Τον Πρόεδρο της Ρ.Α.Ε..

γ. Τους Διευθυντές Πετρελαϊκής Πολιτικής, Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών και Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

δ. Εκπροσώπους των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας.

ε. Εκπρόσωπο κάθε κατόχου άδειας διύλισης και ανά έναν εκπρόσωπο του κλάδου των κατόχων άδειας εμπορίας και λιανικής εμπορίας, ο οποίος υποδεικνύεται από την πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση κάθε κλάδου.

στ. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία.

3. Το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας και τίθεται σε εφαρμογή με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

4. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Σχεδίου Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης, η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Καυσίμων ρυθμίζει τη διάθεση των αποθεμάτων ασφαλείας και εποπτεύει την εκτέλεση του σχεδίου και των σχετικών μέτρων.

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
send