logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3054/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Μη κωδικοποιημένο
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Άρθρο 22 Ωράριο πρατηρίων υγρών καυσίμων

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών και Επικοινωνιών ρυθμίζεται το ωράριο ημερήσιας και νυκτερινής λειτουργίας των καταστημάτων διανομής πετρελαιοειδών (πρατηρίων υγρών καυσίμων).

2. Με αποφάσεις των Νομαρχών καθορίζονται:

α. τα καταστήματα διανομής πετρελαιοειδών εκάστου νομού που θα λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικώς κατά το διάστημα πέραν του ωραρίου ημερησίας λειτουργίας. Τα καταστήματα αυτά δεν μπορεί να είναι λιγότερα από το 10% και περισσότερα από το 20% του συνόλου των καταστημάτων του νομού και

β. η διάρκεια της νυκτερινής λειτουργίας τους.

3. Η απόφαση του Νομάρχη με τον αριθμό και τα στοιχεία των διανυκτερευόντων καταστημάτων θα εκδίδονται βάσει πινάκων, που θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Νομαρχίες, δύο (2) φορές το χρόνο και ένα (1) μήνα πριν από την έναρξη της χειμερινής και θερινής περιόδου αντίστοιχα, μετά από γνώμη των οικείων αντιπροσωπευτικών Ενώσεων Βενζινοπωλών, όπου υπάρχουν, ή από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

4. Με απόφαση του Νομάρχη, μετά από πρόταση της οικείας αντιπροσωπευτικής Ένωσης Βενζινοπωλών, όπου υπάρχει, ή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ορίζεται η εκ περιτροπής λειτουργία των καταστημάτων διανομής πετρελαιοειδών κατά τις Κυριακές και αργίες, στα πλαίσια των ορίων που καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση της παρ.1 του παρόντος άρθρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του Ν.Δ. 748/1966 σε συνδυασμό με το άρθρο 46 του N. 224/1994.

5. Από τις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται τα καταστήματα διανομής πετρελαιοειδών που βρίσκονται στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους και σε όλα τα νησιά εκτός της Εύβοιας, Κρήτης, Κω, Ρόδου, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Σαλαμίνας. Επίσης από τις ως άνω ρυθμίσεις εξαιρούνται, μόνον ως προς τη διάθεση υγραερίου, τα μεικτά ή αμιγή πρατήρια διανομής υγραερίων αυτοκινήτων, ειδικών προδιαγραφών (Π.Δ. 269/1981 και Π.Δ. 595/1984), όπως ισχύουν σήμερα, καθώς και τα καταστήματα διανομής πετρελαιοειδών που λειτουργούν στις μαρίνες Ε.Ο.Τ. μόνο για ανεφοδιασμό σκαφών (όπως τουριστικών, αλιευτικών) και εντός του χώρου των αερολιμένων για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών καθ' όλο το 24ωρο.

6. Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις των κανονιστικών πράξεων του άρθρου αυτού ή της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στην παρ. 1 τιμωρείται κατά τη διάταξη του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα. Επίσης, του επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 17.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
send