logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3057/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Μη κωδικοποιημένο
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το άρθρο 76 του Ν. 2725/1999 καταργείται και στη θέση του προστίθεται νέο άρθρο 76 με το εξής περιεχόμενο:

"Άρθρο 76

Συγχωνεύσεις Α.Α.Ε.

1. Επιτρέπεται μετά από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η συγχώνευση δύο ή περισσότερων Α.Α.Ε. που καλλιεργούν τον ίδιο κλάδο άθλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών.

2. Κάθε είδους δικαιώματα και υποχρεώσεις, μεταξύ των ιδρυτικών αθλητικών σωματείων και των συγχωνευόμενων Α.Α.Ε. εξακολουθούν να υφίστανται και να δεσμεύουν τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία και τη μετά τη συγχώνευση προκύπτουσα Α.Α.Ε., προσδιορίζονται δε ειδικότερα στο καταστατικό της.

3. Η Α.Α.Ε. που προκύπτει μετά τη συγχώνευση μπορεί να χρησιμοποιεί την επωνυμία και τα διακριτικά γνωρίσματα μιας ή περισσότερων από τις συγχωνευόμενες Α.Α.Ε. ή, μετά από άδεια της οικείας Ομοσπονδίας, οποιαδήποτε άλλη επωνυμία ή διακριτικό γνώρισμα. Η ομάδα της Α.Α.Ε. που προκύπτει μετά τη συγχώνευση εντάσσεται αυτοδικαίως στην ανώτερη αγωνιστική κατηγορία, στην οποία έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής μία τουλάχιστον από τις ομάδες των συγχωνευόμενων Α.Α.Ε.

4. Για τη συγχώνευση Α.Α.Ε. απαιτείται η προσκόμιση επιχειρηματικού σχεδίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 69Α του παρόντος, καθώς και των ακόλουθων δικαιολογητικών, για καθεμιά από τις συγχωνευόμενες Α.Α.Ε.:

α) Πιστοποιητικό οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

β) Βεβαίωση φορολογικού ελέγχου των τριών τελευταίων χρήσεων.

γ) Έκθεση αποτίμησης της αξίας της μετοχής με τη χρήση των κοινά παραδεκτών μεθόδων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Ν. 2190/1920."

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ