logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3004/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ανώνυμες Εταιρίες
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024

ΑΡΘΡΟ 9

Χρηματοοικονομικές συμπαραγωγές

1. Κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις του άρθρου 8 και σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις και τα όρια που καθορίζονται στις νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που ισχύουν στα Συμβαλλόμενα Μέρη, μπορούν να υπαχθούν στην παρούσα Σύμβαση οι συμπαραγωγές που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Συμπαραγωγές που περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες μειοψηφικές συμμετοχές που θα μπορούν να περιοριστούν στο χρηματοοικονομικό τομέα, σύμφωνα με το συμβόλαιο συμπαραγωγής, υπό τον όρο κάθε εθνικό μερίδιο να μην είναι ούτε μικρότερο του 10% ούτε μεγαλύτερο του 25% του κόστους παραγωγής.

β. Συμπαραγωγές που περιλαμβάνουν έναν πλειοψηφικό συμπαραγωγό με πραγματική τεχνική και καλλιτεχνική συμμετοχή και που πληροί τους απαιτούμενους όρους

για την παροχή, στο κινηματογραφικό έργο, της υπηκοότητας στη χώρα του.

γ. Συμπαραγωγές που βοηθούν στην επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και

δ. Συμπαραγωγές που αποτελούν αντικείμενο συμβολαίων συμπαραγωγής που περιλαμβάνουν διατάξεις σχετικές με την κατανομή των εσόδων.

2. Στο καθεστώς συμπαραγωγής εντάσσονται οι χρηματοοικονομικές συμπαραγωγές μετά από άδεια που χορηγείται ανάλογα με την περίπτωση από τις αρμόδιες αρχές λαμβάνοντας υπόψη, κυρίως, τις διατάξεις του παρακάτω άρθρου 10.

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018