logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 2995/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 2 Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας Συμφωνίας:

1. Ο όρος «μεταφορέας» σημαίνει ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο εγκατεστημένο σε κάθε Συμβαλλόμενη Χώρα, που έχει το δικαίωμα να εκτελεί μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων οδικώς, συμμορφούμενο προς τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα του.

2. Ο όρος «όχημα» σημαίνει:

α. Για τη μεταφορά των εμπορευμάτων: ένα μηχανοκίνητο όχημα ή ένα συνδυασμό οχημάτων εκ του οποίου τουλάχιστον το μηχανοκίνητο όχημα είναι ταξινομημένο σε μία από τις Συμβαλλόμενες Χώρες και το οποίο χρησιμοποιείται και είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

β. Για τη μεταφορά των επιβατών: με οποιασδήποτε μορφής ισχύ οδηγούμενο όχημα ταξινομημένο στην εδαφική περιοχή του ενός εκ των Συμβαλλόμενων Χωρών, το οποίο δυνάμει της κατασκευής του και του εξοπλισμού του, είναι κατάλληλο για τη μεταφορά περισσότερων από εννέα καθήμενων επιβατών, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού.

3. Ο όρος «διέλευση (transit)» σημαίνει τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών από έναν μεταφορέα εγκατεστημένο στο ένα Συμβαλλόμενο Μέρος μέσω της εδαφικής επικράτειας του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

Ι. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ Α. Πεδίο και Ορισμοί

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση