logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 2995/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΘΡΟ 5

1. Οι έκτακτες μεταφορές που αναφέρονται στο άρθρο 4 παράγραφος 4α θα εξαιρούνται από την ανάγκη οποιασδήποτε άδειας μεταφοράς στο έδαφος της Συμβαλλόμενης Χώρας, όπου το όχημα δεν είναι καταχωρημένο.

2. Οι έκτακτες μεταφορές θα εκτελούνται υπό την κάλυψη ενός εγγράφου ελέγχου.

3. Το έγγραφο ελέγχου θα αποτελείται από ένα έντυπο ταξιδιού.

4. Το έντυπο ταξιδιού θα περιέχει τουλάχιστον τις ακόλουθες πληροφορίες:

α. Το είδος της Υπηρεσίας. β. Το κύριο δρομολόγιο.

γ. Τον μεταφορέα (τους μεταφορείς) που εμπλέκονται. δ. Έναν πλήρη κατάλογο των επιβατών.

5. Τα βιβλία των εντύπων ταξιδιού θα παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές των Συμβαλλόμενων Χωρών, όπου το όχημα είναι καταχωρημένο ή από τα όργανα που ορίζονται από αυτές τις αρχές.

Οι έκτακτες μεταφορές που αναφέρονται στο άρθρο 4 παράγραφος 4 θα εξαιρούνται από την ανάγκη οποιασδήποτε άδειας μεταφοράς στην εδαφική επικράτεια της Συμβαλλόμενης Χώρας στην οποία το όχημα δεν είναι ταξινομημένο. Για το σκοπό της παραγράφου 4γ (1) του άρθρου 4, είναι απαραίτητο ένα αντίγραφο του συμβολαίου μεταφοράς. Για το σκοπό της παραγράφου 4γ (2) του άρθρου 4 απαιτείται το συνοδευτικό έγγραφο του οχήματος, κατά το ταξίδι μετάβασης με επιβάτες και το ταξίδι επιστροφής χωρίς επιβάτες.

6. Ο αριθμός και το είδος των αδειών καθορίζεται από κοινού από τις υπεύθυνες αρχές των χωρών που υπέγραψαν την παρούσα Συμφωνία επί τη ευκαιρία των συνεδριάσεων της Μικτής Επιτροπής, που αναφέρεται στο άρθρο 14.

7. Οι άδειες για μεταφορά transit τακτικών γραμμών εκδίδονται μετά από γραπτή αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα επισυναπτόμενα έγγραφα της χώρας που έχει αρχικά εκδώσει την άδεια για την εκτέλεση της τακτικής γραμμής. Η περίοδος ισχύος της άδειας θα είναι 1 έως 3 έτη, διάρκεια η οποία θα αποφασιστεί από τη Μικτή Επιτροπή και θα χορηγείται δωρεάν χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

8. Κατά την transit μεταφορά, κανένας επιβάτης δεν θα επιβιβάζεται ή θα αποβιβάζεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν οι Συμβαλλόμενες Χώρες αποφασίζουν διαφορετικά μέσω της Μικτής Επιτροπής του άρθρου 14.

9. Δεν απαιτείται κάποια άδεια για την επισκευή ενός λεωφορείου που έχει υποστεί βλάβη, καθώς και για ταξίδια οχημάτων χωρίς επιβάτες, τα οποία εκτελούν τη μεταφορά, όπως αναφέρθηκε στο άρθρο 3 της παρούσας.

10. Η μεταφορά επιβατών για ίδιο λογαριασμό υπόκειται σε άδεια, η οποία εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές των Συμβαλλόμενων Χωρών.

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send