logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 2996/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άρθρο 5

Πόροι - Δαπάνες διοίκησης - διαχείρισης του Ε.Σ.Ο.Α.Β.

1. Το συνολικό ύψος των πιστώσεων ανέρχεται σε πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια (550.000.000) ευρώ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εξωτερικών καθορίζεται η κατανομή των πιστώσεων κατά επωφελούμενο κράτος και για κάθε έτος της πενταετίας 2002-2006. Με όμοια απόφαση τα ανωτέρω είναι δυνατόν να τροποποιούνται κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Ε.Σ.Ο.Α.Β., προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική υλοποίηση των Διμερών Προγραμμάτων Οικονομικής Συνεργασίας.

2. Οι αναγκαίοι προς χρηματοδότηση του Ε.Σ.Ο.Α.Β. εθνικοί πόροι είναι δυνατόν να προέρχονται από:

α. Κονδύλια του Προγράμματος της Διμερούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Βοήθειας (στο πλαίσιο της D.A.C.), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

β. Πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού και του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, που εγγράφονται και βαρύνουν τους ετήσιους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων Υπουργείων.

γ. Πόρους νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.

3. Το διοικητικό και διαχειριστικό κόστος του Ε.Σ.Ο.Α.Β. ανέρχεται, κατ' ανώτατο όριο, σε ποσοστό 3% του συνολικού προϋπολογισμού του Σχεδίου. Ως διοικητικό και διαχειριστικό κόστος του Ε.Σ.Ο.Α.Β. ορίζεται μέρος των λειτουργικών δαπανών των οργάνων και υπηρεσιών, που είναι αρμόδια για την εφαρμογή και την παρακολούθηση του Ε.Σ.Ο.Α.Β., και, ενδεικτικώς, τα μισθώματα και οι δαπάνες λειτουργίας, οι δαπάνες ταξιδίων, οι αμοιβές εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, οι αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23