logo-print

Άρθρο 12 - Προεδρικό Διάταγμα 65/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/06/2016

Κωδικοποιημένο
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 59 του Π.δ. 352/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η ποινή της αποβολής από τη Σχολή επιβάλλεται από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από γνωμοδότηση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, η οποία στηρίζεται σε ένορκη διοικητική εξέταση. Το συμβούλιο συγκαλείται με διαταγή του Υπαρχηγού, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Σχολής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της υπόθεσης που παραπέμπεται ενώπιόν του.

Στην περίπτωση των ένορκων διοικητικών εξετάσεων που διενεργούνται κατ’ άρθρο 26 του Π.δ. 120/2008 και αφορούν σε δόκιμο αστυφύλακα, η κατά τα άρθρα 31 και 39 του ως άνω διατάγματος απόφαση του αρμόδιου αποφασιστικού οργάνου για παραπομπή στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο, είναι δεσμευτική για το Διοικητή της Σχολής.».

2. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 59 του Π.δ. 352/1995, η λέξη «Ανακριτικού» αντικαθίσταται από τη λέξη «Πειθαρχικού».

3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 59 του Π.δ. 352/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο συνέρχεται σύμφωνα με όσα ορίζονται για τα Πειθαρχικά Συμβούλια και εκδίδει αιτιολογημένη γνωμοδότηση, την οποία ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων υποβάλλει με το φάκελο της υπόθεσης στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να την παραπέμψει στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του. Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμά ελεύθερα τα στοιχεία και αποφαίνεται αν αποδείχτηκαν ή όχι τα πραγματικά περιστατικά που συνιστούν τα αποδιδόμενα στο δόκιμο πειθαρχικά παραπτώματα. Σε καταφατική περίπτωση αποφαίνεται αν αυτά συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα που επισύρουν την επιβολή ποινής αποβολής ή συνιστούν, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, διαφορετικά πειθαρχικά παραπτώματα και επιβάλει την προσήκουσα πειθαρχική ποινή, σύμφωνα με το άρθρο 57. Εάν κρίνει ότι αυτά δεν συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα, θέτει την υπόθεση στο αρχείο.».

4. Η παράγραφος 4 του άρθρου 59 του Π.δ. 352/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Κατά της απόφασης του Υπαρχηγού επιτρέπεται προσφυγή του ενδιαφερομένου, η οποία ασκείται μέσα σε ανατρεπτική προθεσμία 10 ημερών στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αποφασίζει οριστικά.».

5. Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 59 του Π.δ. 352/1995, προστίθεται νέα παράγραφος 7 ως εξής:

«7. Δόκιμος σε βάρος του οποίου διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση για τους λόγους του άρθρου 58, δεν αποφοιτά από τη Σχολή μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, διατιθέμενος είτε στη Σχολή, είτε σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Σώματος με διαταγή του Προϊστάμενου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην περίπτωση αυτή, η επαγγελματική ικανότητα κατά το άρθρο 49 βαθμολογείται μετά το πέρας της πειθαρχικής διαδικασίας.».

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
send