logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3020/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Άρθρο 1

Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου η από 19 Απριλίου 2002 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Απαγόρευση πραγματοποίησης δοκιμασιών ή προσομοιώσεων εξετάσεων από φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς», η οποία δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου 2002 στο ΦΕΚ 83 τεύχος Α' και το κείμενο της έχει ως εξής:

«ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Απαγόρευση πραγματοποίησης δοκιμασιών ή προσομοιώσεων εξετάσεων από φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τη διάταξη του άρθρου 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος.

2. Την ανάγκη να μην πραγματοποιηθούν εξεταστικές δοκιμασίες ή προσομοιώσεις αυτών από φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος και η αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων.

3. Το γεγονός ότι η πραγματοποίηση εξεταστικών δοκιμασιών ή προσομοιώσεων περιάγει σε δυσμενέστερη θέση τους μαθητές που δεν παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την εισαγωγή τους σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

4. Το γεγονός ότι η πραγματοποίηση εξεταστικών δοκιμασιών ή προσομοιώσεων ενδέχεται να περιορίσει τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων ως προς τα θέματα που αυτή θα επέλεγε για τη διεξαγωγή τους.

5. Την κατεπείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθεί το ζήτημα εν όψει της επικείμενης προγραμματισμένης πραγματοποίησης εξεταστικών δοκιμασιών ή προσομοιώσεων.

6. Το απρόβλεπτο γεγονός ότι η προώθηση της σχετικής ρύθμισης σε συζητούμενο νομοσχέδιο δεν κατέστη δυνατή, αποφασίζουμε:

Άρθρο μόνο

Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση, από φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς, εξεταστικών δοκιμασιών ή προσομοιώσεων, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο επί της εξεταστέας ύλης, κατά το πρότυπο της διεξαγωγής των εξετάσεων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Η παραβίαση της παρούσας διάταξης συνιστά πειθαρχικό αδίκημα των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών και συνεπάγεται την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των φροντιστηρίων ή άλλων ιδιωτικών φορέων με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η παρούσα πράξη να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 19 Απριλίου 2002

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΧΑ-ΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΥΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

Πολιτειολογία
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ