logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3098/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Άρθρο 2

Διάθεση αναπτυξιακών κονδυλίων

α) Η αναπτυξιακή βοήθεια της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Δημοκρατία της Αλβανίας, δυνάμει της παρούσας Συμφωνίας, ανέρχεται στο ποσό των σαράντα εννέα εκατομμυρίων οκτακοσίων ενενήντα χιλιάδων (49.890.000) Ευρώ για μία περίοδο πέντε ετών (20022006). Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί υπό την μορφή επιχορήγησης σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το παρόν διμερές πρόγραμμα πλαίσιο.

β) Από το συνολικό ποσό, είκοσι τοις εκατό (20%) θα διατεθεί από το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις στην Δημοκρατία της Αλβανίας σύμφωνα με τους αντικειμενικούς στόχους της παρούσας Συμφωνίας.

γ) Ένας από τους κυρίους στόχους της διμερούς βοήθειας για την διαδικασία ανασυγκρότησης, οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και περιβαλλοντικής στη Δημοκρατία της Αλβανίας είναι η συμπληρωματικότητα έναντι των συνολικών αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και των διμερών δωρητών. ©α ληφθεί επίσης υπόψη η περιφερειακή επίδραση της αναπτυξιακής βοήθειας.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -