logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3097/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΡΘΡΟ 2

Διάθεση και εφαρμογή αναπτυξιακών κονδυλίων

(α) Η αναπτυξιακή βοήθεια της Ελληνικής Δημοκρατίας βάσει της παρούσας Συμφωνίας ανέρχεται στο ποσόν των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (250.000.000) ευ-ρώ, για μία περίοδο 5 ετών (2002-2006). Το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί επί ετησίας βάσεως, σύμφωνα με το παρόν διμερές πρόγραμμα πλαίσιο.

(β) Από το συνολικό ποσό, διακόσια τριάντα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (232.500.000) ευρώ, που ισοδυναμούν με ποσοστό 93% του συνολικού κονδυλίου, θα διατεθούν στη Δημοκρατία της Σερβίας.

(γ) Από το συνολικό ποσό, δεκαεπτά εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (17.500.000) ευρώ που ισοδυναμούν με το 7% του συνολικού κονδυλίου, θα διατεθούν στη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου.

(δ) Από το συνολικό ποσό, ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) θα διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις στη Δημοκρατία της Σερβίας και στη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τους αντικειμενικούς στόχους της παρούσας Συμφωνίας. Η διάθεση των κονδυλίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ανωτέρω καθοριζόμενο ποσοστό στα Άρθρα 2 β και γ. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, μετά από αίτηση υποβαλλόμενη από ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα αποφασίσουν να συμπεριληφθούν και να χρηματοδοτηθούν ιδιωτικές επενδύσεις σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία. Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία και τις διατάξεις της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου που διέπουν την υλοποίηση των συγκεκριμένων προτεινόμενων έργων.

(ε) Η εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας και την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τη διαδικασία η οποία παρατίθεται στο Παράρτημα (Α) της παρούσας Συμφωνίας.

(στ) Η παρούσα διμερής βοήθεια για τη διαδικασία οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας είναι συμπληρωματική των συνολικών αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και των διμερών δωρητών, θα ληφθεί επίσης υπόψη η περιφερειακή επίδραση της αναπτυξιακής βοήθειας.

Ανώνυμες Εταιρίες
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ