logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 3086/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος

Άρθρο 20 Νομιμοποίηση - Ατέλειες

1. Τα μέλη του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ. έχουν από τη θέση τους και χωρίς άλλο αποδεικτικό στοιχείο την πληρεξουσιότητα που απαιτείται από το νόμο, για την παράσταση και υπεράσπιση, ενώπιον όλων των Δικαστηρίων και Αρχών, του Δημοσίου και των οργάνων που το εκπροσωπούν κατά περίπτωση, καθώς και των Νομικών προσώπων και των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, των οποίων η νομική υπηρεσία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις, διεξάγεται από το Ν.Σ.Κ. ή από μέλος του.

2. Το ίδιο προσωπικό απαλλάσσεται από την πληρωμή εισφοράς υπέρ του Ταμείου Νομικών και οποιουδήποτε τέλους ή δικαιώματος για την παράσταση αυτού ως πληρεξουσίου του Δημοσίου ή των πιο πάνω Νομικών Προσώπων και Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

3. Τα μέλη του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ. μέχρι και του βαθμού του Δικαστικού Αντιπροσώπου Α' δικαιούνται να παρίστανται ενώπιον όλων των Δικαστηρίων της ουσίας πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και στα Διοικητικά Εφετεία κατά την ακυρωτική διαδικασία. Τα μέλη του Ν.Σ.Κ. των λοιπών βαθμών δικαιούνται να παρίστανται ενώπιον όλων των Δικαστηρίων του Κράτους.

4. Τα μέλη του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ. δικαιούνται να παρίστανται στα Δικαστήρια και τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send