logo-print

Άρθρο 28 - Νόμος 3086/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 28 Διορισμός

1. Οι δόκιμοι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, που εκδίδεται μετά τη διενέργεια ειδικού διαγωνισμού.

ΦΕΚ 324

2. Η απόφαση του διορισμού δημοσιεύεται περιληπτικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η περίληψη περιλαμβάνει: α) τον αριθμό και τη χρονολογία της απόφασης, β) όλα τα στοιχεία του διοριζομένου (το όνομα, το επώνυμο, το όνομα του πατέρα και της μητέρας, τον τόπο και το έτος γέννησης) και γ) το βαθμό του διοριζομένου.

3. Ο διορισμός ανακοινώνεται στον διοριζόμενο με έγγραφο του Προέδρου, το οποίο κοινοποιείται μέσα σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης. Στο έγγραφο πρέπει να αναφέρεται και ο αριθμός και η χρονολογία του φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο δημοσιεύτηκε η περίληψη της απόφασης διορισμού. Στο έγγραφο ορίζεται και προθεσμία εύλογη, μέχρι τριάντα ημέρες από την επίδοση, για την ορκωμοσία και την ανάληψη υπηρεσίας από τον διοριζόμενο. Αν δεν έχει οριστεί, η προθεσμία είναι τριάντα ημερών. Ύστερα από αίτηση του διοριζομένου, είναι δυνατόν να παραταθεί η προθεσμία αυτή, και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις, μέχρι τριάντα ημέρες, με απόφαση του Προέδρου του

Ν.Σ.Κ..

4. Η δημόσια υπηρεσιακή σχέση του μέλους του Ν.Σ.Κ. καταρτίζεται με το διορισμό και την αποδοχή του.

5. Η αποδοχή δηλώνεται με την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου, για την οποία συντάσσεται πρακτικό. Πριν από την ορκωμοσία δεν επιτρέπεται ανάληψη υπηρεσίας.

6. Ο τύπος του όρκου καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2683/1999 "Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και άλλες διατάξεις".

7. Η ανάληψη των καθηκόντων του διοριζομένου βεβαιώνεται με έκθεση, που συντάσσεται από τον γραμματέα του Ν.Σ.Κ. και υπογράφεται και από τον διοριζόμενο.

Η Διαμεσολάβηση
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ