logo-print

Άρθρο 34 - Νόμος 3086/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 34 Αρχαιότητα

1. Η αρχαιότητα των μελών του Ν.Σ.Κ. σε κάθε βαθμό της ιεραρχίας καθορίζεται από τη χρονολογία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού ή της πράξης προαγωγής τους. Μεταξύ περισσοτέρων, που διορίζονται ή προάγονται με την ίδια πράξη, αρχαιότερος θεωρείται αυτός, που προηγείται σε αυτήν. Στη πράξη προαγωγής τηρείται υποχρεωτικά η σειρά, που έχει τεθεί στην περί προαγωγής απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ή στη γνωμοδότηση του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου κατά περίπτωση. Αν πρόκειται για διορισμό τηρείται υποχρεωτικά η σειρά επιλογής ή επιτυχίας στο διαγωνισμό.

2. Σε περίπτωση διαφωνίας του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 45, για παράλειψη προαγωγής μέλους ή προσφυγής του τελευταίου κατ' αυτής, αν η Ολομέλεια του Ν.Σ.Κ. αποφανθεί υπέρ της προαγωγής, αποκαθιστά τον προαγόμενο στη σειρά αρχαιότητάς του.

3. Κάθε Ιανουάριο συντάσσονται από τη Γραμματεία του Ν.Σ.Κ. πίνακες της σειράς αρχαιότητας όλων των μελών, που υπηρετούν την 1η Ιανουαρίου. Στους πίνακες αυτούς σημειώνεται η χρονολογία δημοσίευσης των πράξεων του αρχικού διορισμού και της τελευταίας προαγωγής τους, καθώς και το έτος γέννησης.

4. Τους πίνακες κυρώνει ο Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ.. Η Γραμματεία αποστέλλει μέχρι το τέλος Μαρτίου κάθε έτους αντίτυπα των πινάκων αυτών στους προϊσταμένους των υπηρεσιακών μονάδων για να τους κοινοποιήσουν στα ενδιαφερόμενα μέλη.

5. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν ένσταση κατά των πινάκων αρχαιότητας, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίησή τους, ενώπιον του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η ένσταση ασκείται με κατάθεση στη γραμματεία της υπηρεσιακής μονάδας, στην οποία υπηρετεί και διαβιβάζεται αμέσως στην Γραμματεία του Ν.Σ.Κ., η οποία κοινοποιεί την ένσταση στους θιγομένους από αυτήν. Με όμοιο τρόπο μπορεί να ασκηθεί παρέμβαση από τους θιγομένους, κατά της ένστασης, μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίησή της σε αυτούς. Σε περίπτωση παραδοχής της ένστασης τροποποιείται ο πίνακας με πράξη του Προέδρου, που κοινοποιείται στον ενιστάμενο και στους θιγομένους.

Ανώνυμες Εταιρίες
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send