logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3088/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

ΑΡΘΡΟ 5

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1. Το Κέντρο θα παρέχει τους παρακάτω κύκλους μαθημάτων:

α. Βασικός και Προχωρημένος κύκλος μαθημάτων Ε.Υ.Ε. για Πολυεθνικούς Αξιωματικούς

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες.

(2) Αριθμός κύκλων μαθημάτων ετησίως: τέσσερα (4).

(3) Σχεδιάστηκε για κατώτερους και ανώτερους αξιωματικούς (εκπαίδευση των εκπαιδευτών).

(4) Σκοπός του κύκλου μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τους αξιωματικούς για καθήκοντα Ε.Υ.Ε. και για αποστολές ως στρατιωτικούς παρατηρητές, επιθεωρητές εκλογών ή άλλες Ε.Υ.Ε. αποστολές για την υποστήριξη σχετικών Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ,

ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ και ΔΕΕ).

(5) Μέγιστη εθνική συμμετοχή ανά κύκλο μαθημάτων: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι.

β. Βασικός και Προχωρημένος κύκλος μαθημάτων Ε.Υ.Ε. για Πολυεθνικές Υπομονάδες

(1) Διάρκεια: δύο (2) εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται ανά διμοιρία ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας ανά λόχο.

(2) Αριθμός κύκλων μαθημάτων ετησίως : δύο (2)

(3) Ο σκοπός του κύκλου μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει διμοιρίες και λόχους για τη συμμετοχή σε Ε.Υ.Ε., είτε σε πολυεθνικούς ή εθνικούς σχηματισμούς και επίσης να παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση για ειδικά σχεδιασμένες αποστολές ανάπτυξης δυνάμεων. Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ( ασκήσεις ) σε αίθουσες διδασκαλίας και στο πεδίο ασκήσεων.

(4) Η ελάχιστη εθνική συμμετοχή είναι μία οργανική διμοιρία.

γ. Κύκλος Μαθημάτων Πολυεθνικής Διοικητικής Μέριμνας

(1) Διάρκεια: μία (1) εβδομάδα.

(2) Αριθμός σχολείων ετησίως : ένα (1)

(3) Ο σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει αξιωματικούς διαφόρων χωρών για την ανάθεση καθηκόντων ως Επιτελικών Αξιωματικών Διοικητικής Μέριμνας, σε Στρατηγεία Πολυεθνικής Ταξιαρχίας ή σε Στρατηγεία Υποστήριξης Πολυεθνικής Δύναμης και / ή σε Εθνικά Τμήματα Δυνάμεων Ε.Υ.Ε..

(4) Το σχολείο παρέχει θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση σε αίθουσες διδασκαλίας και στο πεδίο ασκήσεων.

(5) Μέγιστη εθνική συμμετοχή ανά σχολείο: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί. δ. Κύκλος Μαθημάτων Επιθεωρητών /Συνοδών CFE

(1) Διάρκεια: Δύο (2) εβδομάδες.

(2) Αριθμός κύκλων μαθημάτων ετησίως : ένα (1)

(3) Ο σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει επιλεγμένο προσωπικό για την εκτέλεση καθηκόντων Επιθεωρητή και Συνοδού στο πλαίσιο της Συνθήκης για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE).

(4) Το σχολείο παρέχει θεωρητική και πρακτική (ασκήσεις) εκπαίδευση.

(5) Μέγιστη εθνική συμμετοχή ανά σχολείο: πέντε (5) εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί.

2. Μετά την αποφοίτησή τους, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό σπουδών, συντασσόμενο από το Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε..

3. Κατά το μήνα Μάιο, κάθε έτους, η Φιλοξενούσα Χώρα θα πρέπει να παρέχει το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο για το επόμενο έτος στο άλλο Μέρος και στους Διεθνείς Οργανισμούς.

4. Οι όροι του Άρθρου αυτού δύνανται να τροποποιούνται οποιαδήποτε στιγμή από τη Φιλοξενούσα Χώρα, η οποία υποχρεούται να ενημερώνει το άλλο Μέρος έξι (6) μήνες πριν οι νέοι όροι τεθούν σε ισχύ.

Η Διαμεσολάβηση
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο