logo-print

Άρθρο 19 - Νόμος 3109/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Άρθρο 19

Απώλεια ή ανάκληση ιδανικού μεριδίου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που η απώλεια ή η αμετάκλητη ανάκληση άδειας κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου αφορά ιδανικό μερίδιο ποσοστού 50% και άνω και όχημα με έδρα διοικητική μονάδα των περιπτώσεων α" και β" της παρ. 2 του άρθρου 2 του παρόντος ή πρωτεύουσα νομού ή διοικητική μονάδα με πληθυσμό πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000), σύμφωνα με την τελευταία γενική απογραφή του πληθυσμού, αυτή με απόφαση του οικείου νομάρχη χορηγείται σε φυσικό πρόσωπο, που ασκεί το επάγγελμα του οδηγού αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής (Ε.Δ.Χ.) και έχει εγγραφεί στην οικεία επαγγελματική οργάνωση από την οποία και υποδεικνύεται, ύστερα από σχετικό έγγραφο του οικείου νομάρχη. Για την υπόδειξη του δικαιούχου τάσσεται αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών. Εάν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, ο δικαιούχος της πιο πάνω άδειας αναδεικνύεται με κλήρωση μεταξύ των εγγεγραμμένων στις οικείες επαγγελματικές οργανώσεις. Επίσης κλήρωση γίνεται και όταν υπάρχουν περισσότερες επαγγελματικές οργανώσεις μεταξύ των

υποδεικνυόμενων προσώπων. Η κλήρωση γίνεται ενώπιον επιτροπής, την οποία συγκροτεί ο οικείος νομάρχης, κάθε φορά, με απόφασή του.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαγγελματική οργάνωση επαγγελματιών οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, τότε το ιδανικό μερίδιο ποσοστού 50% παραχωρείται με απόφαση του οικείου νομάρχη στον ή στους λοιπούς συνιδιοκτήτες, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων του Ν.Δ. 1061/1971 (ΦΕΚ 270 Α").

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ