logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3114/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η Διαμεσολάβηση

Άρθρο 2

Ανάθεση της διανομής των Νομισμάτων-Υποχρεώσεις της «ΑΘΗΝΑ 2004»

2.1 Σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, το Δημόσιο ορίζει την «ΑΘΗΝΑ 2004» ως μόνο και αποκλειστικό αδειούχο και διανομέα με το αποκλειστικό δικαίωμα να πωλεί τα Νομίσματα σε ολόκληρη την Περιοχή και ως μόνη και αποκλειστική σύμβουλό του όσον αφορά στο Πρόγραμμα. Η εν λόγω αποκλειστικότητα σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν μπορεί κατά τη διάρκεια της Σύμβασης να ορίζει άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως αδειούχους, διανομείς, αντιπροσώπους, συμβούλους ή με όποια άλλη ιδιότητα σε σχέση με τα Νομίσματα ή το Πρόγραμμα.

2.2 Για την υλοποίηση της παραπάνω ανάθεσης, το Δημόσιο παραχωρεί στην «ΑΘΗΝΑ 2004» την αποκλειστική παγκόσμια άδεια χρήσης των Σημάτων σε σχέση με την πώληση και προώθηση των Νομισμάτων, με δικαίωμα υ-περγολαβικής ανάθεσης σε Ανάδοχο της επιλογής της, πάντοτε σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις της παρούσας Σύμβασης.

2.3 Κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας σύμβασης δεν επιτρέπεται η εκτέλεση από το Δημόσιο ή την Τράπεζα οποιουδήποτε προγράμματος έκδοσης νομισμάτων ή μεταλλίων, το οποίο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό του παρόντος Προγράμματος είτε λόγω θεματολογίας (Ολυμπιακή Ιδέα) είτε λόγω ομοιότητας των χρησιμοποιούμενων παραστάσεων με τις παραστάσεις των Νομισμάτων του παρόντος.

2.4 Η «ΑΘΗΝΑ 2004» αναλαμβάνει, με δικά της έξοδα, την προετοιμασία και την ευθύνη εκτέλεσης του Προγράμματος, που περιλαμβάνει τη φιλοτέχνηση των σχεδίων, την κατασκευή των γύψινων προπλασμάτων για 14 παραστάσεις (4 για τα χρυσά και μία της κοινής όψης και 8 για τα αργυρά και μία της κοινής όψης), την εκστρατεία προώθησης και προβολής, τη διαπραγμάτευση και σύναψη όλων των συμβάσεων με τρίτους, μέσω του Αναδόχου που θα υποδείξει, ο οποίος θα επιλεγεί από την «ΑΘΗΝΑ 2004» ως αποκλειστικός αντιπρόσωπός της.

Η παράδοση των γύψινων προπλασμάτων στο Νομισματοκοπείο θα γίνεται σταδιακά σύμφωνα με τις ανάγκες του Προγράμματος. Επισημαίνεται όμως ότι θα μεσολαβεί χρονικό διάστημα τριών μηνών από την έγκριση των προπλασμάτων κατά το άρθρο 2.5 μέχρι την παράδοση των νομισμάτων από το Νομισματοκοπείο. Η παράδοση των πρώτων γύψινων προπλασμάτων για τουλάχιστον 1 χρυσό και 2 αργυρά νομίσματα και η έγκρισή τους θα πρέπει να έχει συντελεστεί μέχρι την 30.6.2002.

2.5 Τα σχέδια των Νομισμάτων, 4 χρυσών και 8 αργυρών, θα εγκριθούν από το Δημόσιο και την Τράπεζα και τα γύψινα προπλάσματα από την Τράπεζα.

2.6 Η «ΑΘΗΝΑ 2004», μαζί με τον Ανάδοχο, θα είναι πλήρως υπεύθυνη για τη δημιουργία του δικτύου διανομής.

2.7 Η «ΑΘΗΝΑ 2004» θα υποβάλλει στο Υπουργείο λεπτομερή αναφορά για την πρόοδο των πωλήσεων κάθε τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας Σύμβασης.

2.8 Τα έσοδα των πωλήσεων των Νομισμάτων θα περιέλθουν στην «ΑΘΗΝΑ 2004», η οποία θα φέρει και το κόστος της παραγωγής τους κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 6.

2.9 Η «ΑΘΗΝΑ 2004» ευθύνεται έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος για τυχόν αθέτηση εκ μέρους του Αναδόχου των κατά την παρούσα σύμβαση υποχρεώσεών του.

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send