logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3114/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Άρθρο 4

Κοπή Νομισμάτων, Παραγγελίες, Παράδοση-Υποχρεώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος

4.1 Τα νομίσματα θα κατασκευασθούν από το Νομισματοκοπείο. Το Νομισματοκοπείο θα προβαίνει τμηματικά στην κοπή και συσκευασία σε ατομικές πλαστικές κάψουλες των Νομισμάτων που απαιτούνται για την εκτέλεση των παραγγελιών της «ΑΘΗΝΑ 2004» μετά από σχετική εντολή του Δημοσίου. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των παραγγελιών στα πλαίσια της σύμβασης θα παραδίδεται από την «ΑΘΗΝΑ 2004» στο Δημόσιο το οποίο στη συνέχεια θα το κοινοποιεί στο Νομισματοκοπείο. Η ελάχιστη ποσότητα κάθε παραγγελίας ορίζεται σε 5.000 τεμάχια για τα χρυσά και 20.000 τεμάχια για τα αργυρά.

4.2 Τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας θα σχεδιαστούν από την «ΑΘΗΝΑ 2004», θα εγκριθούν από το Δημόσιο, θα τυπωθούν στο Νομισματοκοπείο και θα φέρουν την υπογραφή της Προέδρου της «ΑΘΗΝΑ 2004» και του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

4.3 Ως χρόνος παράδοσης της πρώτης ποσότητας για 20.000 χρυσά και 100.000 αργυρά ορίζεται η 30ή Σεπτεμβρίου 2002, με την προϋπόθεση ότι η «ΑΘΗΝΑ 2004» μέχρι 30.6.2002 θα έχει γνωστοποιήσει το πρόγραμμα παραγωγής κατά κατηγορία Νομίσματος και θα έχει παραδώσει τα αντίστοιχα σχέδια και προπλάσματα που θα έχουν εγκριθεί από το Δημόσιο και την Τράπεζα. Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε καθυστέρηση συνεπάγεται αντίστοιχη επιμήκυνση του χρόνου της παράδοσης.

4.4 Για τις επόμενες παραγγελίες, εφόσον συνεπάγονται τύπωση Νομισμάτων με νέες παραστάσεις, τα προπλάσματα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία της αντίστοιχης παραγγελίας και τα Νομίσματα θα παραδίδονται από το Νομισματοκοπείο εντός τριών (3) μηνών από την κατά το άρθρο 2.5 έγκριση αυτών.

4.5 Το Νομισματοκοπείο θα παραδίδει στην «ΑΘΗΝΑ 2004» τρία (3) δείγματα κάθε τύπου Νομίσματος βάσει των οποίων θα καθορίζεται η ποιότητα των παραδιδό-μενων Νομισμάτων. Η αποδοχή των δειγμάτων θα γίνεται εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών. Μετά την παραπάνω προθεσμία οποιαδήποτε καθυστέρηση θα συνεπάγεται αντίστοιχη παράταση του χρόνου παράδοσης των Νομισμάτων. Η «ΑΘΗΝΑ 2004» θα δικαιούται να κρατεί, με χρέωσή της, ένα κρινόμενο αποδεκτό δείγμα. Τα υπόλοιπα δείγματα επιστρέφονται στο Νομισματοκοπείο.

4.6 Η Τράπεζα έχει παραγωγική ικανότητα 3.000 τεμαχίων ημερησίως. Στην περίπτωση επανατύπωσης και εφόσον υπάρχει απόθεμα δίσκων θα παραδίδονται Νομίσματα σύμφωνα με την παραγωγική ικανότητα του Νομισματοκοπείου. Σε περίπτωση επανατύπωσης και εφόσον δεν υπάρχει απόθεμα δίσκων θα υπολογίζεται 1,5 μήνας από την παραγγελία για την εξασφάλιση των πρώτων υλών από το εξωτερικό.

4.7 Η Τράπεζα θα παραδίδει τα Νομίσματα, στις εγκαταστάσεις του Νομισματοκοπείου, μόνο στην «ΑΘΗΝΑ 2004» ή στον Ανάδοχο παρουσία της αρμόδιας Επιτροπής παραλαβής του άρθρου 3 παρ. β' του Ν.Δ. 488/1974 και δεν θα προβαίνει η ίδια σε πώληση ή διανομή των Νομισμάτων, αμέσως ή εμμέσως. Η ποσότητα των Νομισμάτων κάθε παραγγελίας θα παραδίδεται στο σύνολό της.

4.8 Η Τράπεζα θα εξασφαλίζει ότι τα Νομίσματα θα τοποθετούνται σε ατομικές πλαστικές κάψουλες και θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια.

4.9 Η Τράπεζα αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραδίδει Νομίσματα ποιοτικά ελεγμένα. Η «ΑΘΗΝΑ 2004» ή ο Ανάδοχος διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέφει οποιοδήποτε Νόμισμα δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές προδιαγραφές του δείγματος (άρθρο 4.5) εντός είκοσι (20) ημερών από την παραλαβή του. Το Νομισματοκοπείο θα αναλάβει με δικά του έξοδα να αντικαταστήσει τα Νομίσματα αυτά με Νομίσματα που πληρούν τα κριτήρια ποιότητας το ταχύτερο δυνατόν. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων για την ποιότητα των Νομισμάτων χρέη διαιτητή θα εκτελεί γλύπτης - καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής των Καλών Τεχνών κοινής αποδοχής.

4.10 Τα ελαττωματικά Νομίσματα θα καταστρέφονται ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 3 παράγραφος β'του

Ν.Δ. 488/1974.

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ