logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3113/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 1

1. Ιδρύεται «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» με σκοπό τη μελέτη και την έρευνα του φαινομένου της Ελευθερίας από θεσμικής, φιλοσοφικής, ιστορικής, επιστημολογικής, κοινωνικής και κάθε άλλης πλευράς, καθώς και την προώθηση επιμορφωτικών δράσεων και τη διεθνή προβολή.

2. Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού.

3. Έδρα της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας ορίζεται η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

4. Τα σχετικά με τη συγκρότηση του σώματος των μελών της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, την οργάνωση, τη λειτουργία, τους πόρους, την οικονομική διαχείρισή της και κάθε άλλο συναφές θέμα ορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού. Το προεδρικό αυτό διάταγμα μπορεί να προβλέπει τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων με τον εσωτερικό κανονισμό της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας που εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού.

5. Το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», του οποίου η ίδρυση εγκρίθηκε και ο Οργανισμός

Διοίκησης και Διαχείρισής του κυρώθηκε με το Ν. 2841/ 2000 (ΦΕΚ 203 ΑΊ και λειτουργεί, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς και υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού το παραπάνω Ίδρυμα μπορεί να υπαχθεί στο φορολογικό καθεστώς που ισχύει για το Μουσείο Μπενάκη (Ν. 4599/1930) και το Ίδρυμα Ερευνών Προϊστορικής και Κλασσικής Τέχνης (Ν. 1610/1986) και να ρυθμίζεται κάθε σχετικό ζήτημα.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send