logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3103/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Άρθρο 4

1. Η περίπτωση δ" της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του Ν. 2800/2000 (ΦΕΚ 41 Α") αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Η μεταφορά κυβερνητικών αξιωματούχων, ανώτατων κρατικών λειτουργών και αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους και η μεταφορά πυροσβεστικών υπαλλήλων για ανάληψη επείγουσας και σοβαρής πυροσβεστικής επιχείρησης, καθώς και πολιτών που μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της.»

2. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 25 του Ν. 2800/2000 αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων στελεχώνεται από μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, το οποίο διακρίνεται σε ιπτάμενο, τεχνικό και γενικών υπηρεσιών. Οι ειδικότητες του προσωπικού αυτού καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.»

3. Στην παράγραφο 10 του άρθρου 25 του Ν. 2800/2000, οι λέξεις «ή μετεκπαίδευσης» αντικαθίστανται με τη φράση: «... στον οποίο προστίθεται χρόνος διπλάσιος του χρόνου μετεκπαίδευσής τους».

4. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεούται να παρέχει στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος στοιχεία και πληροφορίες για τα άτομα που έχουν σημανθεί, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις, για τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 264 -266 Π.Κ. εγκλήματα εμπρησμού. Τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται στο «Γενικό Αρχείο Εμπρηστών» της Χώρας, που τηρείται στην πιο πάνω Διεύθυνση. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τον τρόπο και τη διαδικασία παροχής στοιχείων, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπηρεσιών.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ