logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3103/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9

Τρόπος χορήγησης μισθολογικών προαγωγών

1. Οι μισθολογικές προαγωγές του αστυνομικού προσωπικού χορηγούνται με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, από τη συμπλήρωση του καθορισμένου από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις χρόνου υπηρεσίας.

2. Κατ' εξαίρεση, για τη χορήγηση της μισθολογικής προαγωγής απαιτείται προηγούμενη απόφαση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου κρίσεων, εφόσον έχουν επιβληθεί σε βάρος του δικαιούχου οι ακόλουθες πειθαρχικές κυρώσεις:

α. Ανώτερη πειθαρχική ποινή.

β. Πειθαρχική ποινή προστίμου ύψους τουλάχιστον 300,00 ευρώ.

γ. Δύο (2) πειθαρχικές ποινές προστίμου συνολικού ύψους τουλάχιστον 300,00 ευρώ μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών για το αυτό παράπτωμα ή τρεις (3) πειθαρχικές ποινές προστίμου συνολικού ύψους τουλάχιστον 300,00 ευρώ για διαφορετικά παραπτώματα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Για τη χορήγηση ή μη των μισθολογικών προαγωγών το αρμόδιο συμβούλιο εξετάζει τη φύση, τη σοβαρότητα και τις συνθήκες τέλεσης των πειθαρχικών παραπτωμάτων για τα οποία επιβλήθηκαν οι πειθαρχικές ποινές.

Στερείται της μισθολογικής προαγωγής για διάστημα ενός έτους από τη συμπλήρωση του καθορισμένου χρόνου υπηρεσίας ο αστυνομικός που αμετάκλητα καταδικάσθηκε για οποιοδήποτε από τα εγκλήματα, που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2713/1999.

3. Δεν απαιτείται απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου για τον αστυνομικό που εμπίπτει στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον έχει εγγραφεί σε πίνακα προακτέων ή διατηρητέων και το δικαίωμα για τη χορήγηση της μισθολογικής προαγωγής του θεμελιώνεται κατά το χρόνο ισχύος των πινάκων αυτών, εκτός εάν, μετά την εγγραφή του σε έναν εκ των ανωτέρω πινάκων, επακολούθησε η επιβολή νέας πειθαρχικής ποινής ή ποινική καταδίκη.

4. Αν στον αστυνομικό δεν χορηγήθηκε μισθολογική

προαγωγή, η σχετική υπόθεση εξετάζεται αυτεπαγγέλτως από το αρμόδιο για τη χορήγησή της συμβούλιο, μετά την πάροδο έξι μηνών από τη συμπλήρωση του καθορισμένου για τη μισθολογική προαγωγή χρόνου υπηρεσίας. Το συμβούλιο αυτό μπορεί για μια ακόμη φορά να αποφανθεί κατά της χορήγησης μισθολογικής προαγωγής, αν στον αστυνομικό έχει επιβληθεί ανώτερη πειθαρχική ποινή αργίας με απόλυση ή αργίας με πρόσκαιρη παύση, διάρκειας ανώτερης των δύο μηνών.

5. Η μισθολογική προαγωγή, με την επιφύλαξη των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται από την ημερομηνία συμπλήρωσης του καθορισμένου χρόνου υπηρεσίας.

6. Η μισθολογική προαγωγή του αστυνομικού προσωπικού, που τελεί σε διαθεσιμότητα ή έχει παραπεμφθεί ενώπιον Πειθαρχικού Συμβουλίου ή έχει παραπεμφθεί με βούλευμα σε δίκη, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η εκκρεμοδικία.

7. Αστυνομικός, στον οποίο δεν χορηγήθηκε μισθολογική προαγωγή, δικαιούται, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν των πρακτικών του υπηρεσιακού συμβουλίου, να προσφύγει στο αρμόδιο δευτεροβάθμιο συμβούλιο. Στην περίπτωση αυτή, οι διατάξεις της παρ. 4 εφαρμόζονται μετά την απόρριψη της προσφυγής από το δευτεροβάθμιο συμβούλιο.

8. Σε όσες περιπτώσεις, κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, έχουν ληφθεί αποφάσεις μη χορήγησης μισθολογικής προαγωγής από τα αρμόδια συμβούλια, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4.

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
send