logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 2873/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 20

Αντιμετώπιση λαθρεμπορίας πετρελαίου και καπνικών προϊόντων

1. Όταν διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιείται αντί για πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, ναυτιλίας ή πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με άλλα προϊόντα, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος με το οποίο γίνεται η μεταφορά, από τα ελεγκτικά όργανα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και των Τελωνειακών Αρχών.

Στον κάτοχο του οχήματος, επιπλέον των περί λαθρεμπορίας διατάξεων του ν. 1165/1918 «Περί Τελωνειακού Κώδικα», όπως ισχύει, ή των κυρώσεων που προβλέπονται από διατάξεις άλλων νόμων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών.

Τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες επιστρέφονται μετά την καταβολή του προστίμου. Η προθεσμία της προσφυγής και η άσκησή της δεν αναστέλλουν την είσπραξη του προστίμου.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής. ,

2. Στα προοριζόμενα για εξαγωγή ή αποστολή σε χώ-ρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης βιομηχανοποιημένα καπνά αναγράφεται σε κάθε μονάδα συσκευασίας κωδικός αριθμός παρτίδας κατά καπνοβιομηχανία, με κατάλληλη μορφή, που επιτρέπει τον προσδιορισμό της προέλευσης του προϊόντος.

Κατά την εξαγωγή ή αποστολή βιομηχανοποιημένων καπνών δηλώνονται στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή οι κωδικοί αριθμοί που αναγράφονται στις μονάδες συσκευασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξαγωγή ή αποστολή των προϊόντων αυτών, καθώς και τα στοιχεία του παραλήπτη με την πλήρη εμπορική του επωνυμία.

. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται επακριβώς το περιεχόμενο του κωδικού αριθμού παρτίδας των βιομηχανοποιημένων καπνών, ο χρόνος εφαρμογής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση