logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 2873/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Άρθρο 22

Θέματα Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν. 1100/1980 (ΦΕΚ 295 Α'), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο

4 του ν. 1479/1984 (ΦΕΚ 145 Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Πόροι του Επιμελητηρίου είναι: α) το δικαίωμα εγγραφής μέλους του, β) η ετήσια συνδρομή, γ) τα δικαιώματα για την έκδοση ή ανανέωση από αυτό επαγγελματικών αδειών, δ) επαγγελματικών ταυτοτήτων και αδειών λειτουργίας γραφείων, ε) τα δικαιώματα για την έκδοση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων, στ) οι κρατήσεις σε αμοιβές που εισπράττονται από τα μέλη που ορίζονται από το Επιμελητήριο για τη σύνταξη μελέτης ή πραγματογνωμοσύνης, ζ) οι κρατήσεις σε αμοιβές που εισπράττονται από τα μέλη για τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια ανωνύμων εταιριών ή κάθε μορφής οργανισμών ή Ν.Π.Δ.Δ., η) χορηγίες τραπεζών, συνεταιρισμών, οργανισμών, κοινοπραξιών ή εταιριών, θ) κληρονομιές, κληροδοσίες, δωρεές μελών ή τρίτων, ι) τα εισοδήματα που αποκτά από την περιουσία του, κ) τα εκλογικά παράβολα και κάθε άλλο έσοδο που προβλέπεται από το νόμο.»

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 του ν. 1100/1980, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν. 1479/1984, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Το Επιμελητήριο διοικείται από την Κεντρική Διοίκηση, η οποία είναι δεκαπενταμελής και αποτελείται από τους Πρόεδρο, Α' Αντιπρόεδρο, Β' Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Οικονομικό Επόπτη και δέκα (10) Συμβούλους.

Ο Πρόεδρος, ο Α' και Β' Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Οικονομικός Επόπτης αποτελούν το Προεδρείο, το οποίο εισηγείται στην Κεντρική Διοίκηση.

Με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μετά από γνώμη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ορίζεται αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη του Προεδρείου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.»

3. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 9 του ν. 1100/1980, αντί της λέξης «Αντιπροέδρου» τίθεται «Α' και Β' Αντιπροέδρου».

4. Στην παράγραφο 9 του άρθρου 9 του ν. 1100/1980, η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 8 του ν. 1479/1984, προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως εξής:

«Με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. μέσα στα όρια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, καθορίζεται αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης που διαμένουν έξω από το Νομό Αττικής, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, για τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής τους.»

5. Η παράγραφος 13 του άρθρου 9 του ν. 1100/1980, όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 8 του ν. 1479/1984, αντικαθίσταται ως εξής:

«13. Η Κεντρική Διοίκηση συγκαλεί σε κοινή με αυιή σύσκεψη τις Τοπικές Διοικήσεις των Περιφερειακών Τμημάτων μια φορά κάθε έτος. Τα πορίσματα των συσκέψεων αυτών λαμβάνονται συμβουλευτικά υπόψη από τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων.

Με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. μέσα στα όρια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, καθορίζονται τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής που καταβάλλονται στα μέλη των Τοπικών Διοικήσεων.»

6. Στο άρθρο 9 του ν. 1100/1980, όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν.

1479/1984, προστίθεται παράγραφος 15 ως εξής:

«15. Οι δαπάνες των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του Επιμελητηρίου βαρύνουν το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από γνώμη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, καθορίζεται αποζημίωση που καταβάλλεται στα μέλη και τους γραμματείς της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των Περιφερειακών Εκλογών και στους Προέδρους των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών.»

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
send