logo-print

Άρθρο 37 - Νόμος 2873/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση

Άρθρο 37

Διαχείριση και αξιοποίηση του ειδικού κεφαλαίου tog Ταμείου Ασφαλίσεως Προσωπικού Ο.Τ.Ε.

1. Το εδάφιο α' της περίπτωσης δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 2768/1999 (ΦΕΚ 273 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«Το Ταμείο Αρωγής προσωπικού Ο.Τ.Ε. μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, που εγκρίνεται

με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναλαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος μέρος των διαθεσίμων κεφαλαίων του, που τελούν υπό καθεστώς αποκλειστικής διαχείρισης, καθώς και μέρος των κατεχόμενων χρεογράφων του Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλες Τράπεζες, προκειμένου να προβεί στην παροχή δανείου προς το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ο.Τ.Ε. (Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε.).

2. Στο τέλος της περίπτωσης δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 2768/1999 προστίθενται δύο εδάφια που έχουν ως εξής:

«Οι όροι χορήγησης του δανείου, ο χρόνος και ο τρόπος εξόφλησης αυτού, η αποτίμηση της αξίας των εισφερόμενων χρεογράφων του Δημοσίου, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με την υπογραφή της σχετικής δανειακής σύμβασης.

Η σύμβαση παροχής δανείου, η εξόφληση του δανείου, καθώς κάι η εξόφληση των εξ αυτού τόκων απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου, καθώς και από οποιαδήποτε εισφορά, δικαίωμα ή άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων.»

3. Η περίπτωση θ' της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 2768/1999 τροποποιείται ως εξής, ως ακολούθως:

«Η ΔΕΚΑ Α.Ε. αναλαμβάνει την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων του Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε. της περιόδου 1.11.1998 έως τρεις (3) μήνες μετά τη χορήγηση άδειας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην ανώνυμη εταιρεία της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού, που διενεργείται με την παράδοση στο Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε. ισόποσης αξίας τίτλων ή μετοχών.»

4. Στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 2768/1999 προστίθεται περίπτωση ια' που έχει ως εξής:

«ια. Επί των τόκων που καταβάλλονται στο Ταμείο Αρωγής Προσωπικού Ο.Τ.Ε. ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%), εξαντλού-μενης της φορολογικής υποχρέωσης για το εισόδημα αυτό. Ο παρακρατούμενος φόρος του προηγούμενου εδαφίου αποδίδεται με εφάπαξ καταβολή στο Δημόσιο, με την υποβολή δήλωσης από τον οφειλέτη των τόκων στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στην περιφέρεια της οποίας αυτός έχει την έδρα του, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα που έγινε η παρακράτηση του φόρου. Οι διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 12 του ν. 2238/1994 έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τους τόκους της περίπτωσης αυτής.

Κατά την είσπραξη από την εταιρεία τόκων προερχόμενων από τη διαχείριση του ειδικού κεφαλαίου του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε.) ενεργείται από τον καταβάλλοντα παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 12 και 54 του ν. 2238/1994, κατά περίπτωση. Με την παρακράτηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση για τα εισοδήματα αυτά.

Το καθαρό εισόδημα από κινητές αξίας, που προκύπτει ετησίως από επενδύσεις του ειδικού κεφαλαίου σε τίτλους αλλοδαπής προέλευσης, φορολογείται με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%), εξαντλούμενης της φορολογικής υποχρέωσης του δικαιούχου για το εισόδημα αυτό. Η εταιρεία έχει υποχρέωση να αποδώσει τον αναλογούντα φόρο στην αρμόδια για τη φορολογία του δικαιούχου του εισοδήματος αυτού Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία μέσα στο μήνα Ιανουάριο του επόμενου έτους. Οι διατάξεις των άρθρων 113 και 116 του ν. 2238/1994

εφαρμόζονται ανάλογα και για το φόρο που οφείλεται με βάση τη διάταξη αυτή.

Ανώνυμες Εταιρίες
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send