logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 2898/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Άρθρο 4

Συμμετοχή των εργαζομένων στην αύξηση του αριθμού των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ.

1. Αν μετά την ισχύ της οικονομικής συμφωνίας του άρθρου 8 αποφασισθεί αύξηση του αριθμού των διατιθέμενων, κατά την ισχύ του παρόντος νόμου, λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. και δεν οφείλεται σε μεταβολή της περιοχής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με το άρθρο 5, οι μετοχές που αντιστοιχούν στις θέσεις των επιπλέον λεωφορείων, δηλαδή μία μετοχή ανά 170 θέσεις, διατίθενται σε συνεταιρισμό των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ., που θα συσταθεί σύμφωνα με το ν. 1667/1986 και τις ειδικότερες ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου, εφόσον οι εργαζόμενοι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό.

Το δικαίωμα ασκείται από το συνεταιρισμό εντός τριμήνου από την ανακοίνωση της απόφασης της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου στα γραφεία του Ο.Α.Σ.Θ. και την κοινοποίηση αυτής στο αντιπροσωπευτικότερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

Σε περίπτωση άρνησης άσκησης του δικαιώματος ή παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η αύξηση του αριθμού των λεωφορείων πραγματοποιείται από τον

Ο.Α.Σ.Θ..

2. Στο συνεταιρισμό αυτόν μετέχουν οι εργαζόμενοι, που δεν είναι μέτοχοι του Ο.Α.Σ.Θ. και συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας με τον Ο.Α.Σ.Θ., εκτός του Γενικού Διευθυντή. Η λύση της σχέσης εργασίας με τον Ο.Α.Σ.Θ. συνεπάγεται την έξοδο του εργαζομένου από το συνεταιρισμό. Ως προς την τύχη της συνεταιριστικής μερίδας εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ν.1667/1986.

3. Τα μέλη του συνεταιρισμού που θα συσταθεί δεν υποχρεούνται σε δεύτερη ασφάλιση, εφόσον είναι ήδη ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. ή άλλο ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ή επικουρικής ασφάλισης.

4. Ο αριθμός των διατιθέμενων λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. μπορεί να αυξάνεται ανά τριετία με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που εκδίδεται ύστερα από μελέτη και εισήγηση του Σ.Α.Σ.Θ. και γνώμη του Ο.Α.Σ.Θ..

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται:

α. Η προσδοκώμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης, των εσόδων και της αντισταθμιστικής καταβολής.

β. Το ύψος, ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής του εισφερόμενου στον Ο.Α.Σ.Θ. κεφαλαίου για την προμήθεια των νέων λεωφορείων, στα οποία αντιστοιχούν οι μετοχές που χορηγούνται στο συνεταιρισμό.

Το εισφερόμενο κεφάλαιο, κατά την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων του παρόντος άρθρου, εφόσον αυτή υλοποιηθεί μέχρι 31.12.2002, ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε εκατομμυρίων (25.000.000) δραχμών ανά ακεραία μετοχή (που διατίθεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου) και καταβάλλεται ως

εξής:

α. Ποσό επτά εκατομμυρίων (7.000.000) δραχμών ανά διατιθέμενη ακεραία μετοχή, με την απόκτηση των μετοχών από το συνεταιρισμό, και

β. Ποσό έξι εκατομμυρίων (6.000.000) δραχμών κατά

διαχειριστική χρήση και για τρεις συνεχείς χρήσεις, από την επόμενη χρήση αυτής της εισόδου του συνεταιρισμού. Τα ποσά αυτά παρακρατούνται από το αναλογούν ανά μετοχή μέρισμα στις χρήσεις αυτές.

Αν η εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού γίνεται μετά την 1.1.2003, τότε το συνολικό εισφερόμενο κεφάλαιο, καθώς και τα επί μέρους ποσά καταβολής αυτού, προσαυξάνονται κατά τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή των ετών από την 1.1.2003 έως και την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους από αυτό της άσκησης του δικαιώματος αυτού.

γ. Κάθε άλλο αναγκαίο, για την υλοποίηση του παρόντος άρθρου, θέμα.

5. Οι αποσβέσεις των λεωφορείων, που αποκτώνται κατ' εφαρμογή του παρόντος άρθρου, γίνονται σύμφωνα με τους όρους της οικονομικής συμφωνίας του άρθρου 8.

6. Αν τα λεωφορεία που αποκτώνται, κατ' εφαρμογή του παρόντος άρθρου, αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% τουλάχιστον έναντι των κυκλοφορούντων κατά την ισχύ του παρόντος νόμου, από την αμέσως επόμενη εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ., ένα μέλος αυτού ορίζεται από το αρμόδιο όργανο διοίκησης του συνεταιρισμού.

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send