logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 2804/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση

Άρθρο 17 Προϊόντα και όργανα εγκλήματος

1. Αν η Κεντρική Αρχή ενός Μέρους πληροφορηθεί άη τα προϊόντα ή όργανα εγκλήματος, τα οποία υπόκεινται σε κατάσχεση η άλλως σε δέσμευση, βρίσκονται στο άλλο Μέρος, δύναται να ενημερώνει σχετικά την Κεντρική Αρχή του άλλου Μέρους, Αν το Μέρος nou λαμβάνει αυτές ης πληροφορίες έχει δικαιοδοσία μπορεί νο υποβάλει τις πληροφορίες αυτές στις αρχές του για να αποφασίσουν αν θα προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Οι αρχές αυτές εκδίδουν την απόφαοή τους σύμφωνο με τους νόμους της χώρας τους. Η Κεντρική Αρχή του Μέρους που έλαβε ης πληροφορίες ενημερώνει την Κεντρική Αρχή του Μέρους που παρείχε τις πληροφορίες για ης ενέργειες σης οποίες προέβη.

2. Τα Μέρη παρέχουν αμοιβαία συνδρομή στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αντίστοιχοι νομοί τους στις διαδικασίες που σχετίζονται με την κατάσχεση των προϊόντων και οργάνων εγκλήματος, την αποκατάσταση των θυμάτων εγκλήματος και την είσπραξη των προστίμων που επιβάλλονται ως ποινές οε ποινική διαδικασία. Σης ανωτέρω ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνονται και ενέργειες για προσωρινή δέσμευση των προϊόντων ή οργάνων όσο εκκρεμούν περαιτέρω διαδικασίες.

3. Το Μέρος που έχει στην κατοχή του προϊόντα η όργανα εγκλήματος, τα διαθέτει σύμφωνα με τους νόμους του. Κάθε Μέρος μπορεί να μεταβιβάσει στο άλλο Μέρος όλα ή μέρος τέτοιων περιουσιακών στοιχείων ή το προϊόν της πώλησής τους στο βαθμό που δεν απαγορεύεται από τους νόμους του μεταβιβάζοντος Μέρους και σύμφωνα με τους όρους που κρίνονται κατάλληλοι.

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send