logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 2789/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 2

Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται, ανεξαρτήτως του νομίσματος ή των νομισμάτων διενέργειας των πράξεων: ....

1. Στα Συστήματα που ορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 10 του παρόντος και στα εξής Συστήματα:

α) Στο Σύστημα Διακανονισμού Εντολών Πληρωμής σε Συνεχή Χρόνο ΕΡΜΗΣ, από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του, όπως προβλέπεται από την υπ" αρ. 10/22.12.1998 Πράξη Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

β) Στο Σύστημα Διακανονισμού Εντολών Πληρωμής σε Ευρώ σε Συνεχή Χρόνο (ΕΥΡΩ-ΕΡΜΗΣ), το οποίο αποτελεί μέχρι την ημερομηνία ένταξης στο τρίτο στάδιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (Ο.Ν.Ε.), τμήμα του Συστήματος ΕΡΜΗΣ, σύμφωνα με την ως άνω Πράξη Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

γ) Στις πληρωμές μέσω του μηχανισμού διασύνδεσης {«INTERUNKING») του Διευρωπαϊκού Συστήματος Διακανονισμού Εντολών Πληρωμής σε Συνεχή Χρόνο («ΤΑ-RGET-) από και προς το ΕΥΡΩ-ΕΡΜΗΣ, και μετά την κατάργηση ή συγχώνευση" του με το Σύστημα ΕΡΜΗΣ, στις πληρωμές από και προς το Σύστημα αυτό.

δ) Στο Σύστημα Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων σε Λογιστική Μορφή (ΑΫΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ), που προβλέπεται από το ν. 2198/1994 και βρίσκεται υπό τη διαχείριση και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

ε) Στο Γραφείο Συμψηφισμού Αθηνών, στ) Στο Σύστημα 'Αυλων Τίτλων {Σ Α Τ.), που τελεί υπό τη διαχείριση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ Α.Ε.» και την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προβλέπεται από την υπ' αρ. 9820 απόφαση της 154/16.3.1999 Συνεδρίασης Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΦΕΚ 900 Β') και

ζ) Στο Σύστημα Εκκαθάρισης Συναλλαγών Επί Παραγώγων, που τελεί υπό τη διαχείριση της ανώνυμης εται303

ρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Επί Παραγώγων Α.Ε.» (ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π.) και την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 2533/1997 (ΦΕΚ 228 Α"), όπως ισχύει, και της απόφασης της 25ης/4.8.1999 συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ 1630 Β).

2. Στους ημεδαπούς και αλλοδαπούς Συμμετέχοντες σε Ημεδαπά Συστήματα, καθώς και στους ημεδαπούς Συμμετέχοντες σε Συστήματα άλλων Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Στην Ασφάλεια, κατά την έννοια της παραγράφου ιγ" του άρθρου 1 του παρόντος που παρέχεται σε συνάρτηση με Συστήματα, καθώς και με τις πράξεις νομισματικής πολπικής Kat τις λοιπές πράξεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και των άλλων κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ιδιότητά τους ως κεντρικών τραπεζών.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β" ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)