logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 2789/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Άρθρο 6

1. Η Τράπεζα της Ελλάδος ειδοποιεί αμέσως, οπωσδήποτε εντός της ημέρας κατά την οποία επιδόθηκε σε αυτήν απόφαση για την έναρξη Διαδικασίας Αφερεγγυότητας, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του παρόντος, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις Αρμόδιες Αρχές.

2. Συμμετέχοντες που έχουν την έδρα τους ή οποιασ-, δήποτε μορφής εγκατάσταση στην Ελλάδα, ανακοινώνουν αμέσως στην Τράπεζα της Ελλάδος τη συμμετοχή τους σε Σύστημα. Οι Συμμετέχοντες του προηγούμενου εδαφίου υποχρεούνται να προβούν στην ανακοίνωση του προηγούμενου εδαφίου εντός τριάντα (30) ημερών από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος νόμου.

3. Η Τράπεζα της Ελλάδος ειδοποιεί αμελλητί τα Ημεδαπά Συστήματα για την έναρξη Διαδικασίας Αφερεγγυότητας Συμμετέχοντος σε αυτά:

α) όταν επιδίδεται σε αυτήν απόφαση δικαστηρίου ή διοικητικής αρχής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 1 του παρόντος, με την οποία αρχίζει Διαδικασία Αφερεγγυότητας και

β) όταν λαμβάνει ανακοίνωση από τις Αρμόδιες Αρχές, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη Διαδικασίας Αφερεγγυότητας Συμμετέχοντος σε Ημεδαπά Συστήματα.

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ