logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 2789/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 11

1. Η Τράπεζα της Ελλάδος ή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορούν να χαρακτηρίσουν Ιδρύματα, κατά την έννοια του παρόντος, επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε Συστήματα που εποπτεύουν ή επιβλέπουν, τα οποία εκτελούν μόνο Εντολές μεταβίβασης και σχετικές πληρωμές που αναφέρονται στην παρ. θ'περ. ϋτου άρθρου 1 του παρόντος, εφόσον:

α) οι επιχειρήσεις αυτές ευθύνονται για τις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις παραπάνω Εντολές μεταβίβασης,

β) τρεις τουλάχιστον Συμμετέχοντες στα Συστήματα αυτά είναι Ιδρύματα κατά την έννοια των εδαφίων (ι) έως και (ιν) της περ. β' του άρθρου 1 του παρόντος και

γ) υφίστανται ικανοποιητικοί μηχανισμοί αποτροπής συστημικού κινδύνου στα Συστήματα αυτά, όπως διαπιστώνεται κατόπιν υποβολής των απαραίτητων στοιχείων, πληροφοριών και σχεδίου διαχείρισης κινδύνων.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ύστερα από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μπορεί να επεκταθεί η εφαρμογή του παρόντος και σε Εμμέσως Συμμετέχοντες σε Σύστημα, εάν αυτό δικαιολογείται με κριτήριο το συστημικό κίνδυνο και υπό τον όρο ότι ο Εμμέσως Συμμετέχων είναι γνωστός στο Σύστημα.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή της Εππροπής Κεφαλαιαγοράς, μπορεί να επεκταθεί η εφαρμογή του παρόντος και σε ελληνικά Ιδρύματα, που συμμετέχουν άμεσα σε Συστήματα τρίτης, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χώρας και στην Ασφάλεια που παρέχεται σε συνάρτηση με τη συμμετοχή στα Συστήματα αυτά, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου Ιδρύματος.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση