logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2795/2000

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/07/2014

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αρθρο 1

Οι όροι που χρησιμοποιούνται στην παρούσα Σύμβαση

θα έχουν την ακόλουθη έννοια:

1) Ο όρος «αποστέλλον κράτος» σημαίνει το Συμβαλλόμενο Μέρος το οποίο διορίζει τους προξενικούς λειτουργούς, όπως αυτοί προσδιορίζονται παρακάτω.

2) Ο όρος «κράτος διαμονής» σημαίνει το Συμβαλλόμενο Μέρος στο έδαφος του οποίου οι προξενικοί λειτουργοί ασκούν τα καθήκοντά τους.

3) Ο όρος «προξενική αρχή» σημαίνει κάθε γενικό προξενείο, προξενείο ή υποπροξενείο.

4) Ο όρος «προξενική περιφέρεια» σημαίνει το έδαφος του κράτους διαμονής το οποίο έχει παραχωρηθεί στην προξενική αρχή για την άσκηση προξενικών καθηκόντων.

5) Ο όρος «αρχηγός της προξενικής αρχής» σημαίνει το επιφορτισμένο από το κράτος αποστολής πρόσωπο για τη διεύθυνση της προξενικής αρχής.

6) Ο όρος «προξενικός λειτουργός» σημαίνει κάθε πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της προξενικής αρχής, που είναι επιφορτισμένο με την άσκηση προξενικών καθηκόντων.

Ο προξενικός λειτουργός μπορεί να είναι: α) Εμμισθος προξενικός λειτουργός, ο οποίος, έχοντας την ιθαγένεια του αποστέλλοντος κράτους, δεν είναι μόνιμος κάτοικος του κράτους διαμονής και δεν ασκεί εκεί ιδιωτική δραστηριότητα κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

β) Επίτιμος προξενικός λειτουργός, ο οποίος, οποιαδήποτε και αν είναι η ιθαγένειά του, επιλέγεται εντός του κράτους διαμονής και μπορεί να ασκήσει εκεί, εκτός από τα προξενικά του καθήκοντα, δραστηριότητα κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

7) Ο όρος «προξενικός υπάλληλος» σημαίνει κάθε πρόσωπο που απασχολείται στις διοικητικές ή τεχνικές υπηρεσίες διοικητικής αρχής.

8) Ο όρος «μέλος του υπηρετικού προσωπικού» σημαίνει κάθε πρόσωπο που προσφέρει αποκλειστικά οικιακές υπηρεσίες στην προξενική αρχή.

9) Ο όρος «μέλος της προξενικής αρχής» σημαίνει

414

τους προξενικούς λειτουργούς, τους προξενικούς υπαλλήλους και τα μέλη του υπηρετικού προσωπικού.

10) Ο όρος -μέλος του ιδιωτικού προσωπικού» σημαίνει κάθε πρόσωπο που απασχολείται αποκλειστικά στην ιδιωτική υπηρεσία μέλους της προξενικής αρχής.

11) 0 όρος -μέλος της οικογένειας» σημαίνει τη σύζυγο ή το σύζυγο του μέλους της προξενικής ορχής, τα παιδιά και τους γονείς τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα αυτά συγκατοικούν με το μέλος της προξενικής αρχής και εξαρτώνται οικονομικά από αυτό.

12) Ο όρος «προξενικοί χώροι» σημαίνει τα κτίρια ή τμήματα των κτιρίων και το συνεχόμενο με αυτά οικόπεδο, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους σκοπούς της προξενικής αρχής, οποιοσδήποτε και αν είναι ο ιδιοκτήτης.

13) Ο όρος «προξενικά αρχεία» σημαίνει όλα τα χαρτιά, έγγραφα, αλληλογραφία, βιβλία, ταινίες, μαγνητικές ταινίες και μητρώα της προξενικής αρχής, καθώς επίσης το υλικό κρυπτογράφησης και κωδικοποίησης, οι καρτελο-θήκες και τα έπιπλα που προορίζονται για τη φύλαξη ή την προστασία τους.

14) Ο όρος «πλοίο του αποστέλλοντος κράτους» σημαίνει κάθε πλωτό μέσο, εξαιρουμένων των πολεμικών πλοίων, το οποίο φέρει τη σημαία ή είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα του αποστέλλοντος κράτους.

15) Ο όρος «αεροσκάφος του αποστέλλοντος κράτους» σημαίνει κάθε αεροσκάφος που είναι καταχωρημένο στα μητρώα του αποστέλλοντος κράτους, σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους αυτού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οποίων το αποστέλλον κράτος είναι ιδιοκτήτης, με εξαίρεση τα στρατιωτικά αεροσκάφη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Εγκαθίδρυση και λειτουργία προξενικών σχέσεων

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Ανώνυμες Εταιρίες
send