logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 2993/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Αρθρο 10 Μεταβατικές διατάξεις

1. Η κλήρωση των άνευ ψήφου μελών των ανώτατων δικαστικών συμβουλίων της διοικητικής δικαιοσύνης και

του ελεγκτικού συνεδρίου (άρθρα 67 παρ. 10 και 72 παρ. 3 του ν. 1756/1988, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους) και συνολικά η κλήρωση των μελών του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης (άρθρο 78 παρ. 3, 4 του ν.1756/1988, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του) γίνεται για πρώτη φορά κατά την πρώτη δημόσια συνεδρίαση του Α' τμήματος του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

2. Τα δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια δικαστικών υπαλλήλων που λειτουργούν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού εξακολουθούν να λειτουργούν για τις υποθέσεις παύσεως δικαστικών υπαλλήλων μέχρι της συγκροτήσεως των νέων σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

3. Τα υπηρεσιακά συμβούλια συγκροτούνται το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες από την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 22 παρ. 5 του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, όπως τροποποιείται με το νόμο αυτόν. Υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον των δικαστικών (υπηρεσιακών) συμβουλίων που λειτουργούν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού κρίνονται από τα συμβούλια αυτά μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ