logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 2984/2002

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9

Στο N. 324/1976 (ΦΕΚ 127 Α') προστίθεται άρθρο 14 ως εξής:

«Άρθρο 14

1. Αξιωματικοί ειδικής μονιμότητας, οι οποίοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως χειριστές αεροσκαφών ή ελικοπτέρων και συμπληρώνουν δεκαεπτά (17) έτη πραγματικής υπηρεσίας, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Νόμου αυτού, δύνανται να υποβάλουν στις μονάδες που υπηρετούν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι (6) μηνών από τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου αίτηση παραμονής στην ενέργεια μέχρι τη συμπλήρωση εικοσιεπταετούς (27ετούς) πραγματικής υπηρεσίας.

2. Η αίτηση αυτή εξετάζεται πριν τη συμπλήρωση της δεκαοκταετούς (18ετούς) υπηρεσίας τους από το Ανώτατο Συμβούλιο του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με απόφασή του διατηρεί αυτούς στην ενέργεια, εφόσον το Ανώτατο Συμβούλιο γνωμοδοτήσει ότι οι αιτούντες είναι κατάλληλοι για παραμονή στην ενέργεια ως ιπτάμενοι και ότι υφίστανται τέτοιες υπηρεσιακές ανάγκες στον Κλάδο τους. Σε διαφορετική περίπτωση της μη σύμφωνης γνώμης του Συμβουλίου ο Υπουργός απορρίπτει την αίτηση.

3. Οι παραμένοντες στην ενέργεια αξιωματικοί ειδικής μονιμότητας κρίνονται στις τακτικές ετήσιες κρίσεις από το αρμόδιο κατά Κλάδο Συμβούλιο Κρίσεων ως διατηρητέοι ή μη διατηρητέοι.

4. Όσοι κρίνονται ως διατηρητέοι και συμπληρώνουν κατά το έτος κρίσης τους εννέα (9) έτη στο βαθμό του Ταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων προάγονται στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και αντίστοιχων από την ημερομηνία συμπλήρωσης του χρόνου αυτού και με άλλο προεδρικό διάταγμα αποστρατεύονται σε ένα (1) μήνα.

5. Όσοι κρίνονται μη διατηρητέοι στις ετήσιες τακτικές κρίσεις, καθώς και όσοι κρίνονται, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, ως ακατάλληλοι για πτήσεις για λόγους υγείας ή πτητικής ανεπάρκειας αποστρατεύονται με το βαθμό που φέρουν.

6. Οι διατάξεις του άρθρου 6 του N. 2838/2000 (ΦΕΚ 179 Α') ισχύουν και για τους αξιωματικούς του άρθρου αυτού.

7. Αξιωματικοί ειδικής μονιμότητας που έχουν αποστρατευθεί, αφού έχουν συμπληρώσει τη δεκαοκταετή

(18ετή) υποχρέωσή τους, κατά τις διατάξεις του N. 324/1976 (ΦΕΚ 127 Α'), δύνανται με αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Κλάδου να ζητήσουν την ανάκλησή τους στην ενεργό υπηρεσία. Η αίτηση εξετάζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο του Κλάδου τους, το οποίο γνωμοδοτεί για την ανάκληση, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις: α. υφίστανται επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες για την κατηγορία αυτή προσωπικού και β. οι αιτούντες δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο (45ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τη στρατολογική νομοθεσία, και κρίνονται κατάλληλοι για πτήσεις. Οι διατάξεις των παραγράφων 3 έως και 6 εφαρμόζονται και για τους ανακαλούμενους αξιωματικούς ειδικής μονιμότητας της παραγράφου αυτής.

8. Αξιωματικοί ειδικής μονιμότητας που έχουν ανακληθεί στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις των Α.Ν. 833/1937 (ΦΕΚ 351 Α') και Ν.Δ. 1400/1973 (ΦΕΚ 114 Α'), και συνεχίζουν να υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου δύνανται να υποβάλουν στις μονάδες τους, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του, αίτηση ένταξής τους στις διατάξεις του άρθρου αυτού και παραμονής τους στην ενέργεια μέχρι τη συμπλήρωση εικοσιεπταετούς (27ετούς) πραγματικής υπηρεσίας, στην οποία συνυπολογίζεται και ο διανυθείς χρόνος πραγματικής υπηρεσίας μέχρι την έ-νταξή τους. Οι παραπάνω διατηρούν τη σειρά αρχαιότητας που κατέχουν. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2 έως και 6.»

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21