logo-print

Άρθρο 164 - Νόμος 4389/2016 - Σύσταση Θέσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/05/2016

Υπό κωδικοποίηση
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής συνιστώνται πενήντα δύο (52) θέσεις προσωπικού, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμούς Α΄- Δ΄, με άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής, ως ακολούθως:

α) Μία (1) θέση μετακλητού υπαλλήλου, προϊσταμένου του Γραφείου Γενικού Γραμματέα,

β) Δύο (2) θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, για το Γραφείο Γενικού Γραμματέα,

γ) Πέντε (5) θέσεις ειδικών συμβούλων για το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εξάμηνης διάρκειας, οι οποίες δύναται να ανανεώνονται,

δ) Δεκατέσσερις (14) θέσεις για τη Μονάδα Α΄ Σχεδιασμού, Στρατηγικής και Συντονισμού, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου,

ε) Έντεκα (11) θέσεις για τη Μονάδα Β΄ Έργων, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου,

στ) Πέντε (5) θέσεις για τη Μονάδα Γ΄ Προτύπων, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου,

ζ) Έξι (6) θέσεις για τη Μονάδα Δ΄ Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου,

η) Πέντε (5) θέσεις για τη Μονάδα Ε΄ - Διοικητικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου,

θ) Δύο (2) θέσεις Νομικών Συμβούλων, με γνώσεις σε θέματα ΤΠΕ, συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και σε θέματα Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων και Δικαίου Κρατικών Ενισχύσεων.

ι) Μία (1) θέση για το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, με γνώσεις σε θέματα ΤΠΕ.

2. Η δομή, οι αρμοδιότητες και η σύνθεση σε προσωπικό των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής μπορούν να μεταβάλλονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

3. Οι δύο θέσεις διοικητικών υπαλλήλων του Γραφείου Γενικού Γραμματέα καλύπτονται με απόσπαση από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα που γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η θέση του μετακλητού υπαλλήλου προϊσταμένου του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα καλύπτεται είτε με πρόσληψη που γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είτε με απόσπαση υπαλλήλου από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό.

4. Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 55 του π.δ. 63/2005. Η κατοχή των θέσεων αυτών δεν συνεπάγεται αναστολή άσκησης του οικείου ελευθέριου επαγγέλματος.

5. Οι θέσεις προσωπικού μπορούν να καλύπτονται και με αποσπάσεις μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα κατόπιν δημοσίευσης σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η απόσπαση διαρκεί τρία (3) χρόνια και μπορεί να παραταθεί για μία ακόμη τριετία.

6. Οι πράξεις αποσπάσεων διενεργούνται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με απόφαση του Πρωθυπουργού ύστερα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

7. Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που αποσπώνται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής βαρύνει τον φορέα προέλευσης.

8. Για την υπερωριακή απασχόληση ή απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες ή ημέρες εξαιρέσιμες ή αργίες εφαρμόζονται οι ισχύουσες γενικές διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι απαιτούμενες πράξεις εκδίδονται από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

9. Το τακτικό προσωπικό που απασχολείται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής υπάγεται ως προς την υπηρεσιακή του κατάσταση, ιδίως σε ό,τι αφορά την βαθμολογική εξέλιξη, την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων, στις ισχύουσες γενικές διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
send