logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2951/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ανώνυμες Εταιρίες
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Άρθρο 1 Ορισμοί

Οι χρησιμοποιούμενοι όροι σε αυτήν τη Συμφωνία θα έχουν τις ακόλουθες έννοιες:

"Αιτούν Συμβαλλόμενο Μέρος" σημαίνει ένα Συμβαλλόμενο Μέρος που ζητά από το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος να αποστείλει ομάδες για παροχή βοήθειας, εξοπλισμό και υλικά υποστήριξης.

"Παρέχον Συμβαλλόμενο Μέρος" σημαίνει ένα Συμβαλλόμενο Μέρος που ανταποκρίνεται στην αίτηση του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους να αποστείλει ομάδες για παροχή βοήθειας, εξοπλισμού και υλικών υποστήριξης.

"Αρμόδια Αρχή" σημαίνει μία αρχή καθορισμένη από κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος για το συντονισμό των ενεργειών των σχετικών με την υλοποίηση αυτής της Συμφωνίας.

"Ομάδα Παροχής Βοήθειας" σημαίνει μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από το παρέχον Συμβαλλόμενο Μέρος, που συμπεριλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό, επιφορτισμένο με παροχή βοήθειας και εφοδιασμένο με όλα τα αναγκαία μέσα.

"Κατάσταση Έκτακτης ανάγκης" σημαίνει μια κατάσταση σε μία συγκεκριμένη περιοχή που προκλήθηκε από ατύχημα, επικίνδυνο φυσικό φαινόμενο, καταστροφή, φυσική ή άλλου είδους, η οποία μπορεί να έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες, βλάβη στη δημόσια υγεία ή το φυσικό περιβάλλον, σημαντικές υλικές ζημιές και αναστάτωση των συνθηκών της ανθρώπινης δραστηριότητας.

"Πρόληψη έκτακτης ανάγκης" σημαίνει μία σειρά μέτρων που λαμβάνονται εκ των προτέρων και αποσκοπούν στην κατά το δυνατόν μέγιστη ελάττωση του κινδύνου έκτακτης ανάγκης, την προστασία της υγείας του πληθυσμού, την ελάττωση των ζημιών του φυσικού περιβάλλοντος και των υλικών απωλειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

"Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη" σημαίνει διάσωση σε έκτακτη ανάγκη και άλλες επείγουσες εργασίες που διεξάγονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και αποσκοπούν στη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και την προστασία της υγείας των ανθρώπων, την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για το φυσικό περιβάλλον και των υλικών ζημιών, καθώς επίσης τον εντοπισμό της ζώνης έκτακτης ανάγκης και την καταστολή των επικίνδυνων παραγόντων που ενυπάρχουν σε μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Ζώνη έκτακτης ανάγκης" σημαίνει μια περιοχή στην οποία έχει προκύψει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Εργασίες επείγουσας διάσωσης" σημαίνει τις ενέργειες που αποσκοπούν στη διάσωση ανθρώπων, υλικών και πολιτιστικών αξιών, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε μια ζώνη έκτακτης ανάγκης, τον εντοπισμό της κατάστασης επείγουσας ανάγκης και την εξουδετέρωση ή την καταστολή στο κατά το δυνατόν ελάχιστο επίπεδο των επικίνδυνων παραγόντων που ενυπάρχουν σε αυτή.

"Εξοπλισμός" σημαίνει τα υλικά, τα τεχνικά και μεταφορικά μέσα, τον εξοπλισμό της ομάδας που παρέχει βοήθεια και την προσωπική εξάρτηση των μελών της.

"Υλικά υποστήριξης" σημαίνει τα υλικά που προορίζονται για διανομή στον πληθυσμό που υποφέρει σε μια έκτακτη ανάγκη.

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send