logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 2931/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Άρθρο 9

1. Η έναρξη ισχύος της παρούσας Συμφωνίας εξαρτάται από:

α. την κατάθεση εγγράφου επικύρωσης, έγκρισης ή αποδοχής από όλα τα Μέρη στην παρούσα Συμφωνίαβ. την έναρξη ισχύος των συμφωνιών προσχωρήσεως του Βασιλείου της Δανίας, της Φινλανδικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σουηδίας στη Σύμβαση Σένγκενγ. την έναρξη ισχύος των ειδικών συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα οι οποίες απαιτούνται δυνάμει αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ισλανδική Δημοκρατία και το Βασίλειο της Νορβηγίας των διατάξεων της Κοινότητας οι οποίες έχουν καταστήσει μη εφαρμόσιμες διατάξεις της Σύμβασης Σέν-γκεν κατά την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας Συμφωνίας δυνάμει του άρθρου 134δ. την έναρξη ισχύος των ειδικών συμφωνιών με τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες απαιτούνται δυνάμει αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ισλανδική Δημοκρατία και το Βασίλειο της Νορβηγίας των διατάξεων της Ένωσης οι οποίες υπο-κατέστησαν διατάξεις της Σύμβασης Σένγκεν κατά την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας Συμφωνίας δυνάμει του άρθρου 142 παράγραφος 1ε. την έναρξη ισχύος ειδικών συμφωνιών με τα τρίτα κράτη οι οποίες απαιτούνται δυνάμει αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ισλανδική Δημοκρατία και το Βασίλειο της Νορβηγίας διατάξεων των διακανονισμών που έχουν συναφθεί μεταξύ των κρατών - μερών στη Σύμβαση Σένγκεν και των τρίτων κρατών κατά την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας Συμφωνίας.

2. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα βεβαιωθεί ότι πληρούνται οι όροι για την έναρξη ισχύος και θα ενημερώσει σχετικά την Κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου ως θεματοφύλακα. Η παρούσα Συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει την πρώτη ημέρα του δεύτερου μήνα που ακολουθεί την κατάθεση του τελευταίου εγγράφου επικύρωσης, έγκρισης ή αποδοχής με την επιφύλαξη ότι οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στα σημεία β', γ', δ' και ε' της ανωτέρω παραγράφου 1 έχουν εκπληρωθεί. Η Κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου θα ενημερώσει όλα τα Μέρη για την ημερομηνία ενάρξεως ισχύος.

3. Η παρούσα Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μεταξύ των

κρατών για τα οποία έχει τεθεί σε ισχύ η Σύμβαση Σένγκεν και της Ισλανδικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Νορβηγίας όταν θα πληρούνται σε όλα αυτά τα κράτη οι προαπαιτούμενοι όροι για την εφαρμογή της Σύμβασης Σένγκεν και όταν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα θα αποτελούν πραγματικότητα.

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο